Upoznajte Mako, koncept superjahte sa nultom emisijom inspirisan ajkulama

Videli smo mnogo jahti sa temom ajkula ranije, ali State of Craft želi da svetu predstavi svoju prvu superjahtu inspirisanu ovim veličanstvenim bićima...

Dizajnerski studio je prošlog četvrtka predstavio novi koncept inspirisan elegancijom i snagom Mako ajkule. Istraživačka jahta dugog dometa, poznata jednostavno kao Mako, dužine 120 metara ima elegantan, srebrni trup koji odražava glatku kožu ribe. Pošto je toliko inspirisana prirodnom komponentom, jahta postavlja održivost kao prioritet.

Pogonski sistem jahte kombinuje vodonik, električne motore, baterije i solarne panele koji joj zajedno omogućavaju da krstari morima bez emisija ugljenika.

Enterijeri jahte su upečatljivi sa zakrivljenim linijama i nagnutim zidovima. Naravno, raspored se može prilagoditi prema potrebama klijenta. Standardno možete očekivati prostor dvostruke visine ispunjen svetlom koji se zove Studio u srcu plovila. Sa velikim prozorima i sedištima, to je neka vrsta vaše plutajuće dnevne sobe.

Još jedan vrhunac Mako jahte je paviljon. Lebdeći iznad gornje palube, ovaj višenamenski prostor zaštićen je kliznim, perforiranim paravanima i može se koristiti kao panoramski salon, fitnes studio ili prostor za jogu. Naravno, jahta nudi i bazen i heliodrom.

State of Craft, koji ima kancelarije u Londonu i Otavi, radio je na bezbroj stambenih objekata i privatnih kuća tokom protekle decenije. Ovo je prvi put da se kompanija oprobala u dizajnu superjahti i svakako prvi pokušaj nije loš.