Turska kompanija za izgradnju brodova upravo je predstavila plutajući Lamborghini

Superautomobili i superjahte možda ipak nisu toliko različiti.

Podjednako elegantni i brzi, svaki u svojoj kategoriji, oni su sinonim za luksuz i visok dizajn. Takođe zahtevaju visok nivo veštine i, naravno, duboke džepove.

Turska kompanija u usponu, Naval Yachts, pokušala je još više da približiti ove dve kategorije. Kompanija, koja je počela 2008. kao dizajnerski studio pre otvaranja brodogradilišta u Antaliji, predstavila je novu konceptnu jahtu inspirisanu aerodinamikom najbržih automobila na svetu.

„Pozajmili smo neke detalje od Lamborghini automobila“, rekao je osnivač kompanije Naval Yachts. Imajući ovo na umu, jahta od 27 metara, poznata kao LXT88, fokusira se na brzinu i dinamiku, baš kao i automobili italijanskog proizvođača automobila.

Dizajnirana za one koji vole superautomobile, jahta ima vitki narandžasti trup sa crnim karbonskim akcentima i pretećom rešetkom na krmi. Izrađena je od laganog aluminijuma, a pokreću je dva MTU 1600 V-12 motora koji će joj omogućiti da dostigne 42 čvora pri punoj snazi.

Iako detalji u enterijeru još uvek nisu poznati iz kompanije Naval Yachts kažu da će postojati tri kabine za goste, glavni salon i trpezarija, kao i prostorije za posadu. Tu je i veliki đakuzi na prednjem delu jahte.

Naravno, LXT88 nije prva jahta koja koristi četvorotočkaše kao muze. Dizajnerske firme Lazzarini i Rosinavi takođe su predstavile jahte koje pozajmljuju elemente iz automobila kao što su Ferrari i Bugatti.

Luxury Experience