Tuga: kompjuterska greška dovela do uništavanja megajahte

Niko ne voli da bude svedok ili učesnik sudara, pa čak ni milijarderi kojima popravke ne predstavljaju veliki izazov…

Onda kada se dve veličanstvene superjahte sudare, prizor koji se odigrava zaista je tužan. U prošlosti smo već pisali o jahti Romana Abramoviča vrednoj 75 miliona dolara koja se zakucala u dok na Karibima i drugim sličnim događajima, a današnja priča je nešto drugačija. Superjahta GO čiji dizajn napravljen po meri potpisuje Turquoise Yachts, sa cenom koja je procenjena na 90.5 miliona dolara, zakucala se u dok karipskog luksuznog jahting kluba, nanoseći i sebi i njemu veliku količinu štete, nakon kompjuterske greške.

Ovaj skupoceni udes odigrao se kod drvene palube Sint Maarten jahting kluba, kada je jahta prošla kroz drveni dok i betonske zidove. U poruci koju je jahting klub objavio stoji: ’Kao što je većina vas do sada čula, jutros se dogodila nesreća sa megajahtom. Izgubili su kontrolu nad plovilom i pogodili pristanište Sint Maarten Yacht Cluba. Niko nije povređen, a šteta je isključivo strukturna, međutim vrlo je značajna. Trenutno procenjujemo razmere štete da bismo napravili plan za obnovu. '

Ispod teksta možete pogledati video snimak na kojem se vidi kako se brod udara u betonsku granicu i kako se iznova i iznova čuje posmatrač kako govori „O moj Bože“. Ne samo da će popravak superjahte biti muka, već bi i posao na popravci dokova mogao potrajati mesecima.