Sirena Yachts počinje izgradnju prve superjahte dužine 42 metra

Sirena Marine je izazvala uzbuđenje na Sajmu jahti u Monaku predstavljajući Sirena Superyachts – seriju superjahti koja označava ostvarenje sna da se udovolji raznovrsnim željama entuzijasta jahti svih veličina.

Nadovezujući se na uspeh sa manjim modelima, brodogradilište je spremno da krene na revolucionarno putovanje izgradnjom prve 42-metarske Sirena superjahte.

Luca Vallebona & Hot Lab su angažovani da naprave inovativan i fleksibilan dizajn koji obećava da će redefinisati luksuz na otvorenom moru. Oznaka Sirena Superyachts je njena posvećenost prilagođavanju. Sirena od 42 metra, posebno, nudi izgled koji može biti skrojen tako da odgovara jedinstvenim preferencama svakog vlasnika. Fleksibilnost se proteže na postavljanje vlasničkog apartmana, omogućavajući namensku trpezariju u salonu ili opušteniju atmosferu.  

Vizija studija Luca Vallebone za model Sirena Superyacht od 42 metra prevazilazi konvencionalni dizajn jahti. Prednja terasa, produžetak vlasničke kabine, ruši tradicionalne barijere između unutrašnjih i spoljašnjih prostora, dok otvaranje kliznih vrata na pramcu briše svaku razliku između njih, stvarajući svetao i otvoren prostor. Elementi poput pergole, bazena i stepeništa organskog oblika dodatno poboljšavaju ovu besprekornu integraciju, pružajući jedinstveno iskustvo na današnjem tržištu superjahti.

Filozofija dizajna studija Luca Vallebone je očigledna u svakom aspektu modela od 42 metra. Naglasak na velikim prozorima ne samo da nudi pogled koji oduzima dah, već i omogućava putnicima da fizički izađu napolje, brišući granice između života u zatvorenom i na otvorenom. Strateški položaj vlasničke kabine na pramcu maksimizira vezu sa okruženjem, stvarajući jedinstvenu karakteristiku u svetu polu-prilagođenih jahti.

Hot Lab, deo Viken grupe, donosi svoju stručnost u dizajn enterijera Sirena Superyachts. Tim, predvođen Antoniom Romanom i Enrikom Luminijem, pedantno je osmislio dizajn koji balansira eleganciju i inovaciju. Upotreba prirodnih materijala, uključujući bukvu, hrast i pamuk, u kontrastu je sa hladnim i dragocenim površinama, što rezultira svetlom i nezasićenom paletom boja. Enterijer odražava mešavinu strogosti nordijskog dizajna i opuštenog ambijenta Mediterana, stvarajući harmonično i kohezivno okruženje na celoj jahti.

Luxury Experience