Savremena kolekcija nameštaja inspirisana harfom

U našim dnevnim boravcima, stvaranje udobnog ambijenta i osećaja je od ključnog značaja…

Sa željom kreiranja atmosfere u kojoj uživanje dolazi samo po sebi, često biramo komade nameštaja koji emituju upravo takav sentiment.  MDF Italia brend, angažovao je španskog dizajnera i arhitektu, Ramona Estevea, kako bi dizajnirao njihovu najnoviju kolekciju nameštaja.

Nazvana Arpa, nova kolekcija inspirisana je harpom – muzičkim instrumentom sa brojnim individualnim žicama koje proizvode jedinstvene zvuke. Linija sadrži sofu, fotelju i klub sto, ali možemo slobodno reći da sofa i fotelja dobijaju najviše pažnje.

Dvosed sofa Arpa i fotelja iz iste linije, kombinuju stabilnost ortogonalnog rama sa komforom i mekoćom jastučića. Ram od nerđajućeg čelika je vitak i okarakterisan minimalizmom, dok je finiširan slojem boje. Na prvi pogled, tapacirano sedište deluje kao da lebdi iznad same strukture.

Naslon i sedalni prostor ovih komada kreirani su od Dryfeel materijala različite gustine, a obmotani su silikonskim vlaknima, koja su vezana poliesterom. Takođe, sa zadnje strane sofe možemo videti bele kanape od poliestera, koji se još jednom pozivaju na inspiraciju harfama.

Arpa klub sto dobio je minimalistički metalni profil zajedno sa gornjom površinom kreiranom od keramike. Model je dostupan u četiri različite boje, pa se vrlo verovatno može uklopiti sa brojnim stilovima enterijera. Arpa kolekcija nameštaja dizajnirana je kao estetsko remek delo, koje je istovremeno funkcionalno i udobno.

Foto: Ramón Esteve/MDF Italia