Prelude jahta inspirisana njujorškim luksuznim penthausom

Dizajnirana za milijardera i njegovu porodicu, sa ciljem istraživanja nepoznatih delova otvorenog mora, jahta Prelude Explorer ima bazen obavijen staklom, klub na plaži u stilu penthausa u Njujorku, zatvorenu baštu i heliodrom koji se aktivira jednim dodirom...

Firma sa sedištem u Monaku udahnula je novi život istraživačkoj jahti, tako što luksuzna lepotica od 80 metara sada liči na glamurozni penthaus koji pripada mladom milijarderu. Pre svega, koncept, sa svojom modernom, minimalističkom estetikom i čistim, elegantnim linijama, oponaša dupleks više nego jahtu, bez obzira na njene impozantne proporcije.

Rasprostranjena na tri nivoa, Prelude predstavlja bazen sa staklenim dnom koji je u centru pažnje gornje palube. Bazen sa staklenim dnom služi kao vizuelni užitak za goste na nižem nivou, jer se ispod bazena nalazi glavna paluba sa formalnom trpezarijom i dnevnim boravkom.

Jahta od 80 metara može se pohvaliti nikad viđenim klubom na plaži, koji je vrhuanc ovog besprekornog dizajna. Stakleni klub na plaži sa dvostrukom visinom više liči na prostrani dnevni boravak, sa zatvorenom baštom, ložištem, barom i neprekidnim pogledom na more. Gosti ulaze u Prelude preko njenog glavnog staklenog ulaza i kliznih staklenih panela kako bi otkrili prostrani dnevni boravak kojim dominira mezanin sa visećim svetlima u nebeskom stilu.

Noću, visoki plafon Prelude omogućava gostima da postanu jedno sa nebom i uživaju u pogledu na more koji oduzima dah.  Aberdoni radije naziva ovo područje „kuća na plaži“, a ne klub: "Kada klub na plaži vaše jahte ima više zajedničkog sa njujorškim penthausom nego sa platformom za plivanje, to više nije klub na plaži.”

Enterijer „kuće na plaži“ je podjednako važan kao i eksterijer, a osmišljen je kao mesto za opuštanje. Prostor prikazuje skandinavski stil sa paletom bele boje koja „donosi mir vašim čulima“ i omogućava gostima da uživaju u najotmenijim događajima u vrhunskom stilu.

Enterijer Prelude jahte zaslužuje posebnu pažnju. Zamislite svetlucavi, besprekorni beli ambijent okružen savremenim nameštajem, lebdećim stepeništem i zadivljujućim svetlima. Prelude takođe uključuje šest izdašnih kabina za do 12 gostiju i prostorije za posadu od 18 članova.

Istraživačka jahta nastavlja da impresionira dodacima kao što su heliodrom, velika garaža za igračke za vodu i hidromasažna kada na pramcu. Prelude je prvi od Aberdonijevih dizajna koji uključuje heliodrom na dodir. Heliodrom je takođe višenamenski i može se transformisati u dnevni boravak kada helikopter napusti jahtu.

Iako je ovo tek njegov treći dizajn, Prelude ponosno ističe piratsku zastavu na krmi, ključnu karakteristiku koja definiše jahtu koju je dizajnirao Džej Aberdoni. „Usvojio sam ga davno kao suptilan potpis koji je uvek prisutan u mom radu! To će uvek biti jedan od načina da saznate da sam ja dizajnirao jahtu!“

Luxury Experience