Plutajuće tropsko ostrvo za odmor daleko od svih i svega

Tropska ostrva su veoma lepa, a privatna tropska ostrva su još lepša. Međutim, ona imaju ozbiljan „nedostatak“: obično su veoma daleko - na nepristupačnim, tropskim mestima.

Ovo pomalo loše zamišljeno i krajnje elitističko razmišljanje navelo je ljude iz Yacht Island Design da stvore Tropical Island Paradise. Zvanično, opisana je kao „tematska jahta“, ali u praksi bi se to moglo opisati kao plutajuće tropsko ostrvo.

"Ostrvo" ima i vulkan koji, naravno, ne oslobađa lavu, već vodu, čiji tok formira mali vodopad koji završava u glavnom bazenu broda. Ispod "vulkana", nalazi se dvospratni apartman vlasnika. Jedna terasa ima pogled na more, dok druga osigurava potpunu privatnost, jer je kamuflirana vodopadom.

Kao i svako tropsko ostrvo koje poštuje svoje tropske predele, Tropical Island Paradise ima privatnu plažu koja se odvija tamo gde to žele njegovi vlasnici. Standardna oprema broda uključuje malu bisokopsku dvoranu za prikazivanje filmova, impresivnu sobu za igru, biblioteku, teretanu i potpuno uređen spa centar.

Yacht Island Design ima sedište u Ujedinjenom Kraljevstvu i specijalizovano je za projektovanje i izgradnju luksuznih "tematskih"  jahti.

Holistička percepcija njegovih osnivača zahteva odgovarajući koncept za karakter čitavog broda - od njegovog trupa do poslednjeg detalja unutra. Osim Tropical Island Paradise, njegove „plutajuće platforme“ uključuju brod za krstarenje na temu kazina i ulica Monaka, futuristički projekat Utopija i dve jahte inspirisane Bliskim i Dalekim istokom.