Novi Vicem Yachts TM37 juri ka novim avanturama

Više slika

Više slika

Nakon uspešnog debija u martu 2023. na sajmu Palm Beach International Boat Show, gde je prodato tri jedinice, turski proizvođač brodova Vicem Yachts s ponosom predstavlja prve slike novog broda Vicem Tuna Masters 37 (TM37) dok juri kroz čisto plavu vodu Portorika.

Ovaj brod od 37 stopa, središnjeg konzolnog (CC) trupa od stakloplastike osmišljen je kao početni model nove serije sportsko-ribarskih i krstarećih brodova. Vicem TM37 trup #1 pokreću trostruki Mercury motori od 350 konjskih snaga, što je nadogradnja na standardni paket sa dva motora od 350 KS. "Pažljivo smo radili na pravilnoj raspodeli težine kako bismo omogućili više opcija za snagu (od 350 KS do maksimalno 3*450 KS) i brzine našim kupcima", kaže tim kompanije Vicem. Brod trupa 37 #1 postiže brzinu od 55 milja sa nadogradnjom snage, dok sa standardnim parom motora postiže brzinu od preko 46 milja.

Vicem je sarađivao sa poznatim ribolovcem i dizajnerom, Muratom Ijribozom, kao i s arhitektama DLBA Naval Architects iz Virdžinije, kako bi doprineli oblikovanju nove serije. "Gospodin Ijriboz i DLBA su tesno sarađivali s našim dizajnerskim odeljenjem kako bi stvorili ozbiljni off-shore brod", kaže tim Vicem Yachts. "Verujemo da započinjanje - i konačno proširivanje - serije dužine 37 stopa pruža našim kupcima savršenu platformu za ribolov s prijateljima ili krstarenje s porodicom na brodu - ili oboje. To je najbolje od oba sveta."

Dizajn trupa je optimizovan da bude udoban i siguran u teškim uslovima na moru, pružajući stabilnu i široku platformu klijentima koji žele savršenu kombinaciju broda za krstarenje i sportskog ribolova visokih performansi. Još impresivnije, serija će uključivati Seakeeper gyro stabilizaciju na svim modelima, sa dosegom preko 350 nautičkih milja.

Vicem TM37 CC ima smeštajni prostor koji odgovara udobnom krstarenju, uključujući dva ležaja i mokri čvor ispod palube. Na glavnoj palubi, kokpit nudi izvrsno mesto za ribolov, kao i tri zadnja sedišta sa mezaninom. Prostor za sunčanje i dvostrana klupska sedišta u salonu pramca lepo dopunjuju ovaj raspored.

Na kormilu, tri udobna i sigurna sedišta imaju ergonomski pristup tri Raymarine ekrana, a dobro su zaštićena od morskih povetaraca staklenim vetrobranom. Brod takođe ima karbonsku krovnu konstrukciju za lakšu i stabilniju vožnju. Ribolovačke karakteristike uključuju 50-galonski živi boks na krmi, Gemlux držače za štapove i tunicu na bočnom delu za lov tunjevine.

Sedam jedinica se trenutno gradi u turskim objektima Vicem Yachts, a trup #2 će biti lansiran u septembru 2023. godine.

Luxury Experience