Norwegian Prime: Najnoviji brod za krstarenje ima sve što i onaj najizbirljiviji putnik može poželeti

Svako bekstvo od grada i svakodnevice je dragoceno.

Kada putovanje uključuje gurmansku hranu i vino, ukusne koktele, luksuzne spa centre, kazina i zabavu na nivou Brodveja, to je definitivno luksuz, a ako uz sve ovo istovremeno uživate i na otvorenom moru, već govorimo o magičnom odmoru.

Na najnovijem brodu kompanije Norwegian Cruise Line, Norwegian Prima, koji je upravo završio svoje prvo putovanje u SAD, mogućnosti zabave, koje se nude od sumraka do svitanja, izazivaju strahopoštovanje.

Na stazi za karting na tri nivoa, Prima Speedway vozači sa kacigama voze svoje automobile stazama koje izgledaju kao da lebde iznad okeana. Tehnološki napredno pozorište pretvara se u noćnu diskoteku, a tu su i teren za golf, vodeni tobogani i šetalište od 4.000 kvadratnih metara koje obavija celi brod.

Hidromasažne kade i infinity bazeni okružuju velike palube, dok višestruki restorani Norwegian Prima mame čak i najizbirljivija nepca. Kada se umorite od beskrajne zabave, prostrana Prima nudi potpuno opuštanje i privatnost.

Prvi od šest brodova u vodećoj klasi i 18. u celoj floti brenda, Norwegian Prima od 295 metara i 143.535 tona (sa kapacitetom od 3.100 gostiju) nudi najveći odnos osoblja i prostora od bilo kog modernog ili premium broda za krstarenje.

Različite palube imaju šarene ležaljke, viseće mreže i ljuljaške, kao i privatne niše sa elegantnim paravanima ili pregradama. Višenamenski salon za uživanje u pogledu služi kao spokojni kutak za prepuštanje sopstvenim mislima, a Humidor Cigar Lounge pruža dodatno utočište za ljubitelje cigara.

Putnike će takođe oduševiti zadivljujući Atrijum Penrouz, koji je dizajnirao Studio Dado iz Majamija. Atrijum sa tri sprata i staklenim zidovima se prostire na tri palube i ima luster velikih razmera koji je napravila poznata češka firma za dizajn osvetljenja, Lasvit. Instalacija, sa pokretnim svetlima, inspirisana je sazvežđima.

A za one koji traže dodatno sklonište, Norvegian Prima je dom The Haven iskustva „broda u brodu“, luksuznog poput hotela ili odmarališta sa pet zvezdica. Skriven na gornjim spratovima broda i dostupan samo preko posebne kartice, The Haven nudi miran predah od stalne užurbanosti i brojnih sadržaja koje kruzer nudi. Tamo posetioci mogu slobodno da biraju nivo aktivnosti i angažovanja. Privatni restoran u zatvorenom i na otvorenom sa profesionalnim osobljem, dva bara, dve privatne palube sa bazenom, dve hidromasažne kade i nekoliko ležerno sofisticiranih salona dostupni su samo gostima The Haven 107 apartmana, čineći iskustvo sličnim boravku u luksuznom odmaralištu. Sobe i apartmani u „hotelu“ The Haven, uređeni su u elegantnim neutralnim nijansama sive i zelene, imaju nameštene balkone, velike krevete, udobne ogrtače i papuče, L'Occitane toaletne potrepštine, opremljene mini barove, Nespresso aparate za kafu i večernju hranu u sobi.

Ali osim modernih pogodnosti, gosti i osoblje The Haven dobijaju poseban tretman i preskaču redove za ukrcavanje i iskrcavanje. Batler koji radi 24 sata ljubazno udovoljava raznim zahtevima, zakazuje rezervacije (prioritet imaju gosti) za mnoštvo restorana na brodu, koji pokrivaju čitav niz ukusa; Palomar se fokusira na mediteransku morsku hranu, Hasuki na hranu u stilu hibachi, savremenu Nama na suši, a Onda by Scarpetta na italijansku kuhinju. Konačno, u prepoznatljivom restoranu The Haven, beli stolnjaci, džez i prigušeno osvetljenje stvaraju jedan od najzanimljivijih ambijenata za uživanje u ukusnim obrocima.

Na istom nivou kao i gastronomija, ostale mogućnosti za zabavu na brodu, uključujući zabavu svetske klase, brodvejskog kalibra. Trenutno na Primi nastupa mjuzikl "Summer: The Donna Summer Musical" nominovan za nagradu Toni.

Mandara Spa je obavezan za svakog posetioca. Sa prvom saunom na drveni ugalj na moru, Mandara je ogroman prostor sa slanim sobama i hamamom, ledenom sobom, bazenom sa slanom vodom i infracrvenom saunom. Mandara nudi pun meni terapeutskih masaža, neinvazivnih kozmetičkih rešenja i tretmana za kosu i nokte, dok salon sa velikim prozorima okrenutim prema pramcu pruža još jedno utočište opuštanja.

Norwegian Prima je linija za krstarenje koja se razlikuje od bilo koje druge uglavnom zato što svojim posetiocima nudi opcije, dizajnirane za svaki karakter i raspoloženje. Bilo da su ekstroverti, introverti ili nešto između, malo posetilaca može da odoli mnoštvu iskušenja čak i ako su putovali na svim kruzerima sveta.

Luxury Experience