Neverovatni luksuz u malom pakovanju – Miramar X-treme 78

Više slika

Više slika

Najnoviji član Holterman flote je dokaz da i brze jahte mogu biti raskošne...

Holterman X-Treme flota je upravo postala malo veća. Holandsko brodogradilište je nedavno isporučilo prvi model od 78 stopa ove čuvene i hvaljene linije. X-treme linija, koja je najavljena još 2021. godine, uključuje pet brzih i blistavih jahti koje su u oštroj suprotnosti sa krstarenjem koje je Holterman isporučivao od 1964. Novajlija prati stope nagrađivanog modela Lady Fleur, ali je manja i prefinjenija.

Nazvana Miramar, X-treme 78 Sport je besprekorna u smislu brzine, stila i prostora. Ona ima uglađeniji, moderniji profil od svog prethodnika, ali očigledno deli isti X-treme DNK. Čitav asortiman je kreirao Bernd Vel i karakteriše ga „glatki izgled“ koji je „neobičan, ali elegantan“, prema Holterman generalnom direktoru, Hermanu Timermanu. KB Alubouw i Sea Level su takođe pomogli u dizajnu eksterijera 78 Sport modela.

Proizvedena od laganog aluminijuma, Miramar ima trup sa dubokim V, duplom branom i dvostrukim Volvo-Penta IPS motorima koji joj zajedno omogućavaju da dostigne više od 30 čvorova pri punom nagibu. Poređenja radi, najveća brzina Lady Fleur jahte je 15 čvorova. Miramar je takođe veoma laka za upravljanje i izuzetno tiha u radu, prema izjavama brodogradilišta.

Širina jahte od 20 stopa dala je Kitty van der Kamp Design frimi dosta unutrašnjeg prostora za igru. Dekor kombinuje bogate drvene elemente koje su ručno izradili stolari Holterman sa modernim nameštajem, elegantnim svetlima i prostranim prozorima. Dnevni prostori su mračni i ćudljivi, a ipak lagani i prozračni.

Raspored otvorenog plana se koncentriše oko glavne palube koja je dom ogromnog salona, trpezarije i kuhinje. Stepenište će vas odvesti do vlasničkog apartmana, tri dvokrevetne sobe za goste i odvojene dnevne sobe, dok će vas klizna vrata odvesti do prostora za sedenje na krmi. Na drugim mestima na otvorenom, prednja paluba je opremljena udobnom sofom u obliku slova U i velikom ležaljkom, dok pramac ima još jedno mesto za izležavanje na otvorenom, a hidraulična platforma za plivanje je opremljena tenderom.

Najbolji deo? Na horizontu je još X-treme jahti. Holterman je tek nedavno isporučio prvi X-treme 54 model, ali je već započeo izgradnju drugog trupa. Prvi X-treme 60 je takođe u razvoju.

„Na osnovu dokazane platforme, sve vrste želja su predmet diskusije, od spoljašnjeg dizajna do unutrašnjosti i izbora motora“, rekao je Timerman u saopštenju. „Hibridna opcija je takođe na stolu, a mi volimo da inoviramo sa klijentima tako što ćemo ih uključiti u svaki korak procesa.“

Zvuči kao da klijenti mogu da pomere X-treme jahte do ekstrema.

Luxury Experience