Jet Shark: Podmornica u obliku ajkule koja svakog milijardera pretvara u Akvamena

Ova podmornica u obliku ajkule obećava avanture velike brzine iznad i ispod vode. Prikladno nazvana Jet Shark ima moćan V-8 motor koji čini da se vrti kroz talase brzinom od 80 km/h.

Zamisao Roba Inesa i Dana Pjace, Jet Shark je podmornica koja ima oblik ajkule i snagu glisera. Zasnovana je na podmornici Seabreacher, ali je znatno veća od svog prethodnika. Kako su dizajneri prikladno rekli, ako je Seabreacher trkački automobil, Jet Shark je luksuzni GT Cruiser.

Četiri putnika (uključujući pilota) mogu da uživaju u adrenalinu koje nudi Jet Shark jer prostrani, klimatizovani kokpit nudi udoban smeštaj sa sedištima sa kožnim jastučićima.

Dvoja velika vrata koja se naginju mogu se ostaviti otvorena ako lagano krstarite ili zaključana pomoću poluge sa pilotskog sedišta kada želite da razbijate talase. Idealna za neustrašive pilote, podmornica se može agresivno nagnuti na bilo koju stranu, ali i zaroniti do dva metra u kratkim vremenskim intervalima. Jet Shark izgleda kao da može da se vrti i kroz talase. Prema proizvodnom timu, opremljena je motorom Kodiak Marine V-8 sličnim onom kod Chevy Corvette.

Iako nisu navedene nikakve specifikacije, osnovni model Seabreacher je sposoban za oko 43 čvora (80 km/h) na površini vode i 17 čvorova (32 km/h) nekoliko metara ispod nje. Jet Shark ima dva mala peraja u sredini čamca i još jedan par pozadi koji joj omogućavaju da glatko klizi kroz more bez prevrtanja.

Iako je prvi „Q“ model još uvek u fazi izrade prototipa i razvoja, tim kaže da će ove godine početi da prihvata prednarudžbine. Da biste izrazili interesovanje za kupovinu Jet Sharka, možete posetiti sajt kompanije i pratiti Jet Shark ili Model Q na Instagramu za redovna ažuriranja.

Luxury Experience