Džef Bezos pazario najveću jahtu na svetu

Davno su prošli dani kada smo govorili o milijarderima i njihovim superautomobilima…

Po svemu sudeći, oni su sada otišli na nivo koji je daleko viši od toga, a koji uključuje trke prema svemiru i superjahte. Džef Bezos je jedan od milijardera koji se može pohvaliti obema ovim stvarima. Koliko god da bi on želeo da bude vladar univerzuma, za sada će morati da se pomiri sa činjenicom da je “samo” vlasnik najveće jahte na svetu, dugačke 417 stopa odnosno 127 metara, poznatom po imenu Y721, koja poseduje tri jedra. Neverovatna jahta vredna pola milijarde dolara po prvi put je primećena u Zwijndrecht brodogradilištu u zapadnom delu Holandije, sastojeći se od tri ogromne palube.

Milijarder je Oceanco brodogradilištu poverio kreaciju njegove nove lepotice, na osnovu njihovog Black Pearl broda koji je poznat kao jedna od najvećih eco-friendly jahti. Na osnovu tog dizajna, Y721 će takođe dobiti tri jedra, crni trup i generalno klasične i elegantne konture. Jedan izveštaj opisuje ovu jahtu kao “Veliku piramidu Gize” koja sadrži bazen, ambijentalni bioskop, nekoliko loža i prostora za obavljanje poslovnih dužnosti. Naravno, druge detalje o jahti za sada nećemo saznati, budući da Oceanco brodogradilište odbija da komentariše.

Prema pisanjima Daily Maila, “Oceanco ceni privatnost i poverljivost svih svojih klijenata i budućih klijenata, te stoga ne komentariše svoje učešće u specifičnim projektima ili izostanak istog”. Svet je za sada mogao da vidi samo maleni deo ove jahte koja će za prvu plovidbu biti spremna iduće godine, nakon što prođe sve testove.