Dynamiq predstavlja svoju novu koncept jahtu

Čuveno brodogradilište iz Monaka, Dynamiq Yachts, skoro je predstavilo svoj najnoviji koncept – Dynamiq GTT 160, odnosno superjahtu dužine pedeset metara sa veličanstvenim linijama eksterijera, koje je osmislio Dobroserdov Design studio…

Jahta ima vitki trup, dugačku vodenu liniju i obećava nam glatko, udobno i izuzetno efikasno jedrenje. Dynamiq brodogradilište sarađivalo je sa brilijantnim ljudima iz Van Oossanen Naval Architects studija kako bi kreirali njen trup i tehnologiju koju ona koristi. Jahta dolazi sa inovativnom HullVane folijom koja efikasnost u potrošnji goriva prenosi na sasvim novi nivo.

Kada se radi o pogodnostima, gornja paluba je u svom dizajnu opremljena bioskopskom ložom, barom sa odeljkom za sunčanje i stanicom za roštiljanje u prednjem delu. Glavna paluba dolazi sa predivnim beach klubom, koji sadrži đakuzi za 12 osoba i veličanstvenim zatvorenim spa odeljkom, koji je kompletiran hamamom i teretanom.

Ipak, ono što može biti još interesantnije za jahtu ove veličine jeste činjenica da će novi Dynamiq koncept sadržati heliodrom koji se aktivira dodirom na jedno dugme i prostor za tender. Kao i sve ostale Dynamiq jahte, enterijerni raspored GTT 160 jahte je sasvim prilagodiv. Ovaj koncept dizajniran je za 12 ljudi koji će biti razmešteni u šest prostranih kabina, sa odvojenim prostorom za posadu od osam članova. Vlasnički apartman se nalazi na glavnoj palubi sa dva velika balkona na obe strane, dok se gosti nalaze na nižoj palubi.

Drugi akcenti jahte uključuju kutak za doručak, bioskopsku salu, vrhunski Bowers & Wilkins audio sistem i veličanstveni salon sa kaminom. Potencijalni kupci mogu dobiti enterijere sa potpisom Bentley Home, ukoliko su voljni da potroše malo više novca, uzimajući u obzir cenu same jahte, koja iznosi 19.900.000 €.

Kada se radi o pogonu, ovaj koncept će u svojoj standardnoj varijanti dolaziti sa MAN motorima sa šest cilindara koji će joj dati maksimalnu brzinu od 17 čvorova. Ako želite više brzine, možete se odlučiti za S verziju koju će pokretati MAN V12-1800 motori, dajući joj priliku da razvije 23 čvora. Tu je takođe i opcija hibridnog pogonskog sklopa, koja nudi tiho krstarenje pri brzini od osam čvorova.