Duža od fudbalskog terena - Project 710 je jedna od „najzelenijih“ jahti ikada napravljenih

Jedna od tehnički najnaprednijih i najdinamičnije dizajniranih jahti poslednjih godina izašla je iz svoje građevinske hale u Feadship brodogradilištu u Alsmeru radi konačnog opremanja pre morskih ispitivanja.

Nova jahta kompanije Feadship dugačka 84,2 metra, poznata je kao Project 710 i smatra se jednom od tehnički najnaprednijih luksuznih jahti koje je izgradilo brodogradilište Feadship.

Za dizajn superjahte je zadužen RWD - dugogodišnji saradnik Feadship brodogradilišta - dok je dizajn enterijera uradio francuski studio Monk Design, takođe u saradnji sa RWD. Project 710 je deo plana za proizvodnju ekološki prihvatljivijih jahti i služi kao „savršen sledeći korak na putu Feadship kompanije ka izgradnji superjahti sa nultom emisijom do 2030. godine.

Kao deo misije Feadshipa da proizvodi jahte koje su fokusiranije na održivost, novi projekat će koristiti drugu generaciju biodizela (HVO) u svojim generatorima, koji ima za cilj smanjenje emisije ugljenika do 90 procenata. Project 710 takođe ima 4,5 puta veći kapacitet za skladištenje električne energije od prve Feadship hibridne jahte Savannah. Jahta takođe nema pogonske osovine ili kormila, umesto toga, električni pogon i upravljanje pokreće par električnih Veth potisnika koji se suprotno rotiraju.

Što se tiče dizajna, neke od značajnih karakteristika jahte uključuju salon za posmatranje na njenom pramcu sa staklenim prozorima od poda do plafona, asimetrično atrijumsko stepenište koje vodi do trpezarijskog salona na donjoj palubi koji se može otvoriti za goste da uživaju u pogledu na obalu, i Aqua Lounge na krmi sa velikim prozorima ispod nivoa mora.

U saopštenju za javnost, Feadship je rekao: „Terasaste krmene palube lebde bez stubova, dok staklene balustrade omogućavaju nesmetan pogled i sa krmene palube i sa potpuno zastakljenih krmenih unutrašnjih prostora, stvarajući vitalnu vezu sa prirodnim okruženjem. Izgradnja je počela 2020. godine, a očekuje se da će luksuzna jahta proći morska ispitivanja kasnije ove godine.

Luxury Experience