BMW će ove godine predstaviti luksuznu jahtu sa nultom emisijom na Filmskom festivalu u Kanu

Nemačka kompanija BMW udružila je snage sa startap kompanijom Tyde kako bi razvila vrhunsku jahtu sa nultom emisijom štetnih gasova.

Nazvana ICON, novajlija je navodno razvijena pod „strogom tajnošću“ i biće u potpunosti predstavljena na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu.

Tim je podelio samo nekoliko detalja i slika uoči zvaničnog debija sledećeg meseca, ali nam daje neku ideju o tome šta ljubitelji nautike mogu da očekuju. Icon će imati dizajn fokusiran na budućnost i pogonski sistem bez emisija. Biće inspirisana električnim vozilima BMW i koristiće postojeće zelene tehnologije kompanije.

Vredi napomenuti da ovo nije prvi put da je BMW napravio iskorak u pomorskoj industriji. Nakon Prvog svetskog rata slavni brend je proizvodio motore za čamce. BMW Marine je na kraju prodat kompaniji Mercury 1987. godine, ali proizvođač automobila nije u potpunosti zatvorio vrata čamcima. Pokrenuo je lifestyle brend pod nazivom Yachtsport 2000-ih i postao sponzor Kupa Amerike.

Nedavno, Designworks BMW se udružio sa Sea Ray povodom lansiranja sportskog čamca. SLX 260 koji je lansiran prošle godine, pokazao je senzualni stil sportskog automobila sa prozračnom linijom u obliku slova S. Možda će Icon jahta imati sličnu elegantnu siluetu. Ono što možemo pretpostaviti jeste da će jahta sigurno biti konstruisana u skladu sa najvišim standardima, pošto je tim Tyde dobro upućen u projektovanje i izgradnju jahti.

Svetska premijera zakazana je za 17. maj. Jahtu će predstaviti i demonstrirati BMW i Tyde tokom trajanja festivala do 27. maja.

Luxury Experience