Zavirite u najdekadentniji privatni avion na svetu

Acropolis Aviation G-KELT poseduje ne samo jedan od najraskošnijih i tehnički najnaprednijih enterijera u privatnim avionima, već i jedan od najprostranijih takođe…

U svojoj prvobitnoj konfiguraciji kao Airbus A320neo komercijalni avion, on je mogao da primi 180 osoba, dok u novom, G-KELT prostoru koji potpisuje Iv Pikar iz Alberto Pinto Design, on nudi dovoljno mesta za samo 19 osoba. Prostrana kabina je do tri puta prostranija od drugih smeštenih u avionima sličnih dimnezija, a predivno je dekorisana kožom i drvenim detaljima, rasvetom pravljenom po meri i originalnim umetničkim delima. Tu je čak i master apartman sa king krevetom i privatnim kupatilom, koje sadrži mermerni umivaonik i tuš.

Iz kompanije Acropolis kažu da klijenti ovaj avion mogu koristiti za prevoz državnih vođa ili kao leteću salu za sastanke, uz prelazni opseg od 6.000 nautičkih milja, što znači da od Njujorka do Tokija, odnosno Londona do Sijetla, mogu leteti bez pauze. Potencijal za neprekidni let duži od 13 sati, naveo je Pikara da razmotri dodavanje određenih komfora kabini, kao što su lože otvorenog plana, trpezarijski i konferencijski prostor, sedišta koja se pretvaraju u krevete i kuhinja koja je više gurmanska, nego što se može opisati.

Besprekorni enterijer je oživeo AMAC Aerospace, a možemo slobodno reći da je najkomplikovaniji ikada. “Saradnja je počela davno pre nego što je ovaj avion stigao u Bazel. Proveli smo više od godinu dana na prilagođavanju dizajna, kako bismo ostvarili sve želje potencijalnih vlasnika”, izjavio je Valid Muhidin, direktor poslovanja i marketinga AMAC kompanije.

Ambiciozni Pikarov dizajn uključivao je ozbiljne količine drveta, mermera i staklenih ogledala, što se verovatno mnogima ne uklapa sa enterijerom jednog aviona, gde višak kilaže utiče na performanse. AMAC inžinjeri su svako sedište i pregrade za prtljag obložili laganim aluminijumom, dok su svi furniri i druge površine dobili svoja najtanja izdanja. “Kreirali smo tanke slojeve stakla za ogledala u kupatilima i instalirali smo ih na bazu kreiranu u formi pčelinjeg saća. Isto smo uradili sa mermernim umivaonikom, iako je on generalno deblji od ogledala”, objašnjava Muhidin.

Ovaj avion krase besprekorni detalji od drveta, umetnička dela koja potpisuje Helen Ejmi Marej, 19 iPada sa brzim internetom i Rockwell Collins sistem za zabavu, sa 4K Ultra-HD displejima. Dok letite ovim avionom, sasvim sigurno ćete u jednom momentu pomisliti da ste u raskošnom hotelu. Pogledajte više slika u našoj galeriji.