Suite Plus: Lufthansa otkriva novi apartman prve klase sa bračnim krevetom

Lufthansa je predstavila novi prvoklasni Suite Plus sa bračnim krevetom i vratima koja se potpuno zatvaraju. Nove privatne sobe deo su programa nadogradnje aviokompanije vrednog 2,7 milijardi dolara.

Nakon što je krajem prošle godine lansirala novi apartman prve klase, Lufthansa putnicima daje detaljniji pogled na Suite Plus, "privatnu sobu" koja će sada biti ponuđena na njenim letovima.

Apartman je deo novog Allegris programa evropske aviokompanije koji ima za cilj da unapredi iskustvo putovanja na dugim letovima. Lufthansa ulaže 2,7 milijardi dolara kako bi dodala bolja sedišta u svakoj klasi, kako u starim tako i u novim avionima, do 2025.

Premijum Suite Plus je u suštini privatna dupla kabina sa zidovima koji sežu do plafona aviona, potpuno zatvorenim vratima i dva izdašna sedišta koja se mogu pretvoriti u udoban bračni krevet. Svako sedište je široko skoro jedan metar, dok putnicima daje mogućnost da kontrolišu njegovu temperaturu kako bi osigurali maksimalnu udobnost.

Pored toga, apartman će biti opremljen bežičnim mobilnim stanicama za punjenje, ekranom pune širine i sistemom za zabavu sa mogućnošću povezivanja pametnih telefona, ličnom garderobom i stolom za obroke u vazduhu. Putnici će moći da uživaju u jelima sa gurmanskog menija u svojoj sobi ili da se pridruže drugim putnicima prve klase za velikim zajedničkim stolom.

„Prva klasa Suite Plus prenosi osećaj privatnosti i individualnosti hotelske sobe na nadmorskoj visini od 11 kilometara“, rekao je izvršni direktor Lufthanze na predstavljanju apartmana u Berlinu 28. februara. „Program Allegris obećava individualnost, ekskluzivnost i vrhunsku uslugu u celom lancu putovanja“, dodao je on.

U duhu opštih promena, putnici biznis klase imaće i svoje apartmane sa visokim pregradama i kliznim vratima. Oni u prvim redovima će takođe uživati u ekranima od 27 inča, ormarima i ličnim mini-barovima, a postoji čak i mogućnost povezivanja dva apartmana u jedan. Pored toga, biznis klasa će ponuditi šest dodatnih opcija sedišta, od veoma dugačkog kreveta od preko dva metra do udobnog sedišta sa dečijim krevetićem.

80 novih aviona sa dva prolaza koji će se pridružiti floti avio-kompanije (uključujući Erbas A350, Boeing 787-9 i Boeing 777-9) imaće izgled predviđen u programu Allegris.

Lufthansa će takođe rekonstruisati postojeće avione kao što je Boing 747, dok će u potpunosti zameniti 27.000 sedišta.

Luxury Experience