Raskoš kakvu do sada niste videli: privatni avion saudijskog princa

Prinčevi žive u palatama i to je opšte poznata stvar…

Ipak, faktor tla i vazduha se u njihovom slučaju po svemu sudeći mogu poistovetiti, jer prinčevi uspevaju da naprave sebi palate gde god da krenu. Ovog puta, pozivamo vas da zajedno sa nama zavirite u leteću palatu saudijskog princa koja je vredna neverovatnih 485 miliona dolara, kako bismo stekli uvid u samo jedan detalj života jednog plemića.

Princ milijarder, Alvalid bin Talal al-Saud jednostavno obožava luksuzne avione, pa je baš zbog toga ponosni vlasnik prilagođenog Boeinga 747, Airbus 231 i luksuzne jahte koja je bila deo filma o Džejms Bondu. Pored toga, on je zamalo naručio i prilagođeni Airbus A380, ali se u poslednjem trenutku predomislio, možda zbog finansijske krize koja je tada bila na pomolu, a koja po svemu sudeći pogađa i one najbogatije među nama.

Poznatiji kao Voren Bafet sa Bliskog Istoka zbog svoj neverovatnog osećaja za biznis, ovaj princ pažljivo bira u šta će uložiti svoj novac i iznova nas oduševljava svojim izborima. Ipak, to nas ne sme sprečiti da se divimo radu koji je urađen u avionu koji može prevesti do osamsto putnika i u svom prostoru pronalazi dovoljno mesta za tursko kupatilo sa mermernim detaljima i parking mesto za njegov Rolls-Royce. Veličanstveni avion je opremljen svim što vam može pasti na pamet – liftovima, kabinama za goste, salom za sastanke, hamamom, wellness prostorijama i brojnim drugim detaljima.

Veličanstveno spiralno stepenište koje krasi njegov enterijer će vas odvesti do sale za sastanke, mameći istovremeno vaše poglede i dodire svojom neverovatnom konstrukcijom. Ukoliko niste tip koji stepeništem ide gore dole, znajte da ovde postoji lift koji opslužuje sva tri sprata, a ujedno se koristi kao privatni ulaz u vlasnički apartman. Prethodno pomenuta sala za sastanke je impresivna i sadrži hi-tech sto sa vrhunskim funkcijama, kao što je gigantski ekran osetljiv na dodir.

Apartmani za goste luksuzniji su od onih sa kojima se možemo susresti u prosečnim luksuznim hotelima i predstavljaju očaravajuće kreacije, pogodne za kralja i njegove prijatelje, koji kao prema običaju, za sebe žele samo najbolje.

Avion takođe sadrži i luksuzno dizajniranu prostoriju za molitve, koja uključuje i dodir tehnologije, zarad maksimizovanja božanskog iskustva, poput prostirki koje se automatski okreću prema Meki.

Moramo priznati da nam letenje ovim avionom definitivno ne bi izazivalo stres.