Qatar Airways predstavlja privatni avion za milijardere

Privatni avioni su deo svakodnevice najbogatijih ljudi sveta, ali po svemu sudeći, ovaj model će biti dostupan samo nekim od njih…

Odsek Qatar Airways kompanije posvećen privatnim avionima, Qatar Executive, prvi je koji je dodao Gulfstream G700 svojoj floti. Po svemu sudeći novi kec u rukavu za avio kompanije, koje su postale prvi svetski komercijalni operator Gulfstream G500 i najveći operator Gulfstream G650ER aviona. Deset Gulfstream G700 business džetova, za koje se kaže da su najveći na svetu, naručeno je od strane čuvene aviokompanije, pri čemu će prvi biti dostavljen 2022.godine. G700 će se pridružiti trenutnoj floti od 19 modela, dok Qatar Executive ima još 28 aviona u svojoj porudžbenici koji će biti dostavljeni tokom narednih nekoliko godina.

Novodizajnirani avion osmišljen je za ultra-dugačke letove, a smatra se najprostranijim i najbržim u business džet ogranku industrije. Pokreću ga dva Rolls-Royce Pearl 700 motora, a napredni dizajn krila omogućava mu razvijanje rekordne brzine. Raznolike konfiguracije su na raspolaganju putnicima, u zavisnosti od destinacije koju planiraju da posete. Jedna od opcija je grandiozni apartman sa privatnim toaletom, koji će dugačke letove svakako učiniti prijatnim poput boravka u hotelu.

Avion takođe sadrži sistem rasvete koji može imitirati kirkadijske ritmove i pomoći nam da bolje spavamo, dok su deo njega i panoramski prozori kroz koje možemo uživati u pogledu na oblake i tlo ispod nas.