Privatni avioni inspirisani Bentley brendom

Osnivač Flexjet poželeo je da primeni čuveni Bentley Bespoke tretman u industriji avijacije…

Globalni operator privatnih aviona, Flexjet, skoro je dodao dva u potpunosti Bentley inspirisana Gulfstream G650 modela svojoj floti. Rođeni iz lične ljubavi prema britanskom brendu osnivača kompanije, Kena Ričija, dva nova aviona su inspirisana ikoničnim Bentley Bacalar modelom sa dvoje vrata, koji Riči ima u svom vlasništvu. Radeći sa Bentley Mulliner na nekoliko ličnih projekata personalizacije, uključujući i njegov voljeni Bacalar, Riči je želeo da primeni ovaj bespoke tretman i u industriji avijacije.

“Bacalar je veličanstveni, neverovatni i zaista prilagođeni dizajn, nastao kao delo našeg Mulliner Design tima”, izjavio je Pol Dikinson, CCO Mullinera. “Oduševljeni smo što je Flexjet odabrao da radi sa nama, kako bi usvojio dizajne i palete boja za svoja dva aviona, predstavljajući istu savremenu, luksuznu estetiku, kao Bacalar gospodina Ričija. Mulliner postoji kako bi snove naših klijenata pretvarao u stvarnost, a ovaj projekat je sjajni primer saradničke ko-kreacije, koja je izrodila izuzetni rezultat”.

Avioni koji su nastali kao plod ove saradnje finiširani su istim stilom, koji je postao sinonim za Bentley brend. Poput Bacalar modela, posebni šavovi mogu se videti na sedištima novih G650 aviona, dok pažljivo odabrani drveni furniri dolaze specijalno dizajnirani kako bi se poklapali sa detaljima koje možemo videti u čuvenom automobilu. Pored toga, avioni su dobili besprekorne Bacalar Bronze detalje i unikatni tepih sa dijamantskim paveom, koji nas odmah asocira na Bentley brend.

Dok je njihov enterijer kao svoj glavni uticaj zadržao Bentley, eksterijer aviona je takođe prigodno unapređen. Umesto uobičajenih Flexjet crveno-zlatnih akcenata, najnoviji dodaci flote dobili su srebrno-zelenu kameleon boju, posebno odabranu kao omaž Julep nijansi Ričijevog Bacalar modela, koji je jedan od samo dvanaest koliko ih ukupno postoji.

Dva aviona pridružila su se Flexjet floti pored uparenog Sikorsky S-76 helikoptera, koji je debitovao na Monterey Car Week događaju ranije ove godine, deleći temu sa Bentley Bacalar modelom takođe.

Naravno, članovi Flexjet mreže neće imati priliku da uživaju samo u dizajnu inspirisanom Bentley brendom, već i u pojačanoj snazi Gulfstream G650 modela, koji su dobili prelazni opseg od 7.500 nautičkih milja, uz najširu kabinu u svojoj klasi.

Luxury Experience