Pegasus Business Jet - privatni avion o kom maštamo

Osnovana 2012.godine, kompanija Pegasus Universal Aerospace započela je od ideje kreiranja malog privatnog aviona sa vertikalnim uzletanjem i sletanjem…

Sada, samo osam godina kasnije, oni su uspeli da izvedu svoje prve testove lebdenja. Pegasus Business Jet je sada bliži realnosti nego ikada ranije, iako VTOL tehnologija mnogim vojnim pilotima neće biti ništa novo. Ipak, civili će definitivno biti oduševljeni. Kreiranje prvog aviona ovog tipa koji će pružiti prave biznis performanse, sa benefitima tehnologije helikoptera, pretvoriće ovu kompaniju u globalni uspeh.

Pegasus Vertical Business Jet dizajniran je da sadrži sposobnost sletanja na praktično bilo koju površinu, uključujući heliodrome, jahte ili travu. Eliminisanjem potrebe za aerodromima, putnici ovih aviona bi mogli da dođu do bilo koje destinacije koja im padne na pamet.

Pegasus Jet, sa aktivnim VTOL režimom rada, obećava prelazni opseg od 2.124 kilometra i impresivnu brzinu krstarenja od 796 kilometara na čas, pri visini od 10.668 metara. Naravno, vredi pomenuti da se sve ove brojke značajno povećavaju ako se u priču uključi i avionska pista.

Let u VTOL režimu će trajati oko tri sata, a prema navodima, neverovatni avion sagoreva 309 litara goriva na sat, što je oko 60 % manje kada uporedimo sa standardnim avionima. Osmišljen kao ekonomičan i bezbedan, VTOL Business Jet je poprilično tih, zahvaljujući upotrebi električnih motora tokom vertikalnog sletanja i uzletanja. Avion je konstruisan sa kompozitnim ramom u svojoj osnovi, a podarić vam više nego udobno putovanje, gde god da krenete.

Luxury Experience