Ovaj dron sa dva sedišta uskoro može biti u vašoj garaži

Umorni ste od saobraćaja na putevima? Ako je tako, imamo dobre vesti, jer nas samo nekoliko meseci deli od dolaska Doroni H1 na tržište, malog dvoseda koji može da stane u svaku garažu.

Napravio ga je Doroni Aerospace, kompanija sa sedištem u Majamiju, fokusirana na razvoj električnih aviona. H1, iako pomalo čudnog dizajna, obećava da će prevesti svoje vlasnike na najbezbedniji i najbrži način.

Avion Doroni H1 nije baš helikopter ili avion - možemo reći da je nešto sasvim drugačije, što u sebi kombinuje najbolje elemente aviona i helikoptera i upakovao ih u jedan paket na efikasan, siguran, pristupačan i moćan način.

Što se tiče njegovih performansi, Doroni tvrdi da će H1 leteti maksimalnom brzinom od 225 km na sat. Imaće dužinu od 7 metara, što ga čini prilično zgodnim za putovanje na posao. Vredi napomenuti i činjenicu da će on posedovati i integrisane vazdušne jastuke, kao i padobran.  U drugoj godini, kompanija ima za cilj da obuči buduće vlasnike ovog drona, koji će njime moći da upravljaju ukoliko prođu dvadeset sati obuke. 

Trenutno, Doroni Aerospace planira da primi 36 prednarudžbina, koje će biti spremne u poslednjem kvartalu 2024. Za sve zainteresovane, početna cena Doroni H1 biće 150.000 dolara.

Luxury Experience