Osam najboljih privatnih aviona ikad

Od originalnog Learjet 23 do najnovijih modela kompanija Embraer i Gulfstream, ovo su privatni mlaznjaci koji su promenili regionalno letenje...

Pre šezdeset godina, prototip Learjet Modela 23 je izveo svoj prvi let. To ne samo da je obeležilo rođenje kategorije laganih mlaznjaka, već je i započelo prvo savremeno poglavlje avijacije poslovnih mlaznjaka. Inspirisan dizajnom švajcarskog borbenog aviona, AFA P-16, Learjet 23 se pokazao toliko uspešnim da je pomogao proširenju kategorije laganih mlaznjaka podstičući trku među proizvođačima da poboljšaju performanse, domet, brzinu i svestranost. Sada, nakon šest decenija evolucije, okretni lagani mlaznjak sazreo je u regionalnu kategoriju sa više ponuda.

Današnji avioni takođe nastavljaju da beleže značajna poboljšanja u rasporedu kabina, prelaznom opsegu, brzini i pristupu. Takođe se koriste za vrlo različite misije. Pilatus PC-24, na primer, sertifikovan je za operacije na šljunku, travi i čak zemljanim pistama, proširujući broj aerodroma gde može sleteti. Drugi lagani mlaznjaci se hvale dometima koji ih mogu odvesti od Njujorka do Londona. U našoj galeriji otkrivamo osam najboljih mlaznjaka, kako onih u proizvodnji, tako i vrućih favorita na brokerskom tržištu, koji će vam omogućiti letenje sa stilom.

« 6 7 8 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

Luxury Experience