Oronuli privatni mlaznjak Elvisa Prislija upravo je prodat za 260.000 dolara

Mlaznjak Lockheed 1329 JetStar Elvisa Prislija iz 1962. konačno je prodat na aukciji „Mecum Kissimmee Collector Car“ na Floridi.

Aukcija je održana na dan rođenja kralja rokenrola, a pojavila se i Elvisova bivša supruga Prisila Prisli, koja je stajala uz aukcijsku kuću Mecum. „Elvis je voleo avione i ovo je bio jedan od njih. Ovo je moja prva aukcija i uzbuđena sam što sam ovde. Danas bi bio Elvisov 88. rođendan“, rekla je Prisila Prisli na aukciji.

Licitacija je počela sa 100.000 dolara, skočila je na 150.000 dolara, ali se zaustavila na 200.000 dolara. Uz dosta nagovaranja, cena je dostigla 240.000 dolara, a onda je konačno, 260.000 dolara stiglo od kupca koji je putem telefona kupio avion.

Podsetimo da je 61-godišnji avion trenutno parkiran u pustinji u Novom Meksiku, gde je napolju bio skoro 40 godina.

Četiri motora i većina njegovih instrumenata uklonjeni su pre mnogo godina, tako da avion ne leti nigde. Za transport aviona biće potrebno dosta rastavljanja, ali kao što je aukcionar Mecuma rekao publici pre nego što je nadmetanje počelo: „Ovo je neverovatna prilika za restauraciju i za osobu koja želi da napravi izložbu posvećenu Elvisu u kojoj će svet uživati.”

Elvis je kupio JetStar sa crveno-srebrnom liverijom 1976. godine, godinu dana pre svoje smrti, za 840.000 dolara (oko 4,4 miliona dolara danas). Sa prostorom za devet putnika i tri člana posade, avion je imao maksimalnu brzinu od 909 km/h sa dometom od oko 4.023 km.

Uprkos eksterijeru koji je izbledeo od sunca, enterijer je u odličnom stanju. U pravom stilu kralja rokenrola, avion ima presvlake od crvenog pliša, crveni tepih i zlatne detalje.

Luxury Experience