Novi avion za besprekorno luksuzno iskustvo leta

Kompanija Beechcraft nedavno je predstavila novi King Air 260 turbo avion, novu luksuznu igračku, spremnu za tržišno plasiranje početkom sledeće godine...

Poslednji član King Air 200 serije ovog proizvođača, zadivljujući turbopropelerski model aviona, poseduje napredni auto pogonski sistem, digitalno održavanje pritiska u kabini i sofisticirani radarski sistem zadužen za ignorisanje loših vremenskih uslova bilo koje vrste.

Najavljen tokom NBAA Virtual Business Aviation Convention and Exhibition događaja, novi King Air 260 avion razvija maksimalnu krstareću brzinu od 310 čvorova i može transportovati do devet ljudi na razdaljinama do 1.720 nautičkih milja.

Ovaj turbopropelerski model dizajniran je kako bi se uklopio u čitavu razvojnu platformu moderne aeroindustrije, obezbeđujući visoke standarde i pouzdanost ključnim poboljšanjima u kokpitu, kao što su Beechcraft IS&S ThrustSense sistemi autopotiska, zajedno sa novim digitalnim kontrolerom pritiska. U ovu grupu spada i pomenuti Collins Aerospace Multi-Scan radarski sistem, koji pilotima omogućuje punu i automatsku detekciju vremenskih uslova u kratkom roku, kako na srednjim, tako i dugim putovanjima.

Predanost kompanije tokom stvaranja superiornih dodataka i inžinjerskih inovacija u svojim letelicama, čini Beechcraft King Air 260 bezbednom i sigurnom investicijom. Vlasnici i radnici proizvođača Beechcraft imali su glavnu ulogu u razvoju novog projekta, u svakom momentu se konsultujući i održavajući paralelu sa svim zahtevima i željama budućih vlasnika.

Za sve koji nisu upućeni, ThrustSense Autothrottle sistem luksuznog vazduhoplova, pruža podršku pilotima automatskim održavanjem i kontrolisanjem snage motora tokom različith delova leta. Sudeći prema američkoj kompaniji, ova elektronska pomagala dizajnirana su kako bi sprečila prekoračenja i spuštanja brzine što dovodi do bespotrebnog naprezanja motora.

Novi digitalni kontroler pritiska, sa druge strane, automatski reguliše snagu pritiska u unutrašnjosti aviona tokom uspona i poniranja. Putnici ne moraju brinuti oko komfora u ovom avionu takođe, jer njegova kabina poseduje veoma udobna sedišta, dizajnirana sa sistemom mapiranja pritiska kako bi pružila ultimativno i relaksirajuće putovanje, posebno na dužim letovima.