Najveći privatni avion na svetu takođe ima najlepši enterijer

Ovo je najveći privatni avion na svetu, i iako je poznat po svojoj veličini, njegov zadivljujući enterijer je ono što ga čini zaista neverovatnim.

Avion sa dva nivoa od 42 kvadratna metra je 747-8i Boeing Business Jet (BBJ) i apsolutni je favorit kada su u pitanju luksuzna putovanja avionom. Njegov vlasnik sa Bliskog Istoka je angažovao francusku firmu za dizajn enterijera, Cabinet Alberto Pinto da kreiraju enterijer koji neće razočarati ni najzahtevnije putnike.

Sa dometom od oko 7.700 nautičkih milja, BBJ 747-8i može sa lakoćom preći velike udaljenosti do skoro svakog većeg grada širom sveta. Ali njegov cilj je više od pukog transporta - on želi da bude vila na nebu i dom daleko od kuće za svog izuzetno bogatog vlasnika.

Prostrana dva nivoa podeljena su na kitnjaste apartmane, kabine, salone, trpezarije, prostore za sedenje za putnike i kupatila. U samom nosu aviona, privatna glavna spavaća soba je tiha i daleko od Rolls-Royce turbinskih motora.

Zaboravite na probleme sa spavanjem tokom putovanja – krevet normalne veličine vam obećava dobar odmor. Preko puta sobe, naći ćete raskošno ljubavno sedište za dve osobe umesto traženih sedišta prve klase 1A i 1B.

Kupatilo ima tuš kabinu i toalet u kompletu sa punim ogledalom i umivaonikom što znači da možete izaći iz aviona spremni za izlazak.

Ostatak od 19 putnika i članova posade takođe mogu da se odmore jer ima dovoljno soba za sve. Sve spavaće sobe takođe imaju tuš kabine i garderober. U stvari, letelica je dovoljno velika da preveze 400 putnika. Glavni foaje ispunjen umetnošću deli glavnu spavaću sobu od ostatka aviona i u njemu se nalazi stepenište do gornje palube i kauč.

Centralni deo aviona zauzima dnevna soba sa osvetljenim policama za knjige i televizorom sa ravnim ekranom. Ukoliko vlasnik treba da radi tokom putovanja, avion takođe ima privatni kancelarijski prostor sa podesivim kožnim stolicama i sistemima za zabavu. Pravi dragulj mlaznjaka je salon na glavnom spratu. Poseduje tri kauča, sto za kafu i zasvođene plafone.

Glavni dizajner kompanije Cabinet Alberto Pinto, govorio je o svojoj viziji da stvori "moderan stil, koji je nekako prilično klasičan". Od njega je zatraženo da zaboravi blistave dodire i umesto toga teži „jednostavnosti“ uz „počast francuskom Art decou“ koristeći „plemenite materijale“.

Za dizajniranje enterijera bilo je potrebno četiri godine da se završi, a letelica je bila servisirana u AMAC Aerospace u Bazelu. Sve dok prvi Airbus A380 ne bude pretvoren u Airbus Corporate Jet, Boing 747-8I poslovni mlaznjak će ostati najveći privatni avion na svetu.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience