NAJBOLJA AVIO KOMPANIJA GODINE

Qatar Airways kompanija zbacila je Cathay Pacific Airways sa mesta omiljene avio kompanije za ovu godinu…

U upitniku, koji je popunilo oko 18 miliona putnika, Qatar avioni našli su se na prvom mestu u godišnjim Skytrax World Airline Awards. Rezultati su zvanično objavljeni pre nekoliko dana na internacionalnom Avio sajmu u Parizu. S obzirom na to da je Qatar airways svoje putovanje započela 1997.godine, sa samo četiri aviona, ovo je ogroman uspeh za njih.

Danas, ova luksuzna avio kompanija ima jednu od najboljih svetskih flota sa 158 aviona, koji su maksimalno stari četiri godine. U decembru prošle godine, Qatar Airways kompanija postala je glavni kupac Airbus A350 XWB modela, aviona sa širokim telom, gde devet putnika sedi udobno u jednom redu. U ovom avionu nalazi se i prvi dupli krevet, za koji ova kompanija sada ima vlasnička prava. Ovi kreveti smešteni su u skupocenoj biznis klasi.

Oni koji lete prvom klasom Qatar Airways avionima biće tretirani kao članovi kraljevske porodice sa paketima sa toaletnim potrepštinama sa potpisom Giorgio Armani, slušalicama protiv buke i prefinjenim obrocima koje spremaju Nobu Matsuhisa i Vinet Batia. Ove godine, Qatar Airways kompanija predstavila je i svoje nove rute, od Dohe do Amsterdama, Durbana, Južne Afrike, Zanzibara i Tanzanije. Iduće godine, oni planiraju da svojim stalnim rutama dodaju i Los Anđeles, Boston i Atlantu.

Drugi dobitnici Skytrax World Airline nagrada 2015 su:

Najbolja low-cost avio kompanija: AirAsia, Malezija

Najbolja usluga aerodroma: ANA, Japan

Najbolja zabava tokom leta: Emirates

Najčistije kabine: EVA Air, Tajvan

Najbolja avio alijansa: Oneworld

Najbolje osoblje: ANA, Japan

Najbolja poboljšana avio kompanija: Air France

Najbolja ekonomska klasa: Asiana Airlines, Južna Koreja

Najbolja biznis klasa: Singapore Airlines

Najbolja transpacifička avio kompanija: Cathay Pacifik

Najbolja transatlantska avio kompanija: Lufthansa