Na prodaju privatni avion saudijskog plemića

Kada se radi o ekstravagantnom i raskošnom načinu života, nijedna porodica na ovoj planeti nije ni blizu kraljevske porodice Saudijske Arabije…

Sa 15.000 članova, ova kraljevska porodica ima bogatstvo procenjeno na 1 trilion dolara. Saudijski plemići već duže vreme imaju reputaciju da uživaju u putovanju sa stilom, enterijerima njihovih privatnih aviona koji su toliko luksuzni, da nas više asociraju na leteće palate, nego na bilo šta drugo. Obični smrtnici poput nas retko kada imaju priliku da zavire unutar tih ekstravagantnih prevoznih sredstava koje su u vlasništvu saudijske kraljevske porodice, ali sada je jedan od njih dostupan za kupovinu i daje nam priliku da ga do detalja ispitamo.

U pitanju je 737 Boeing Business Jet, čija je liverija dekorisana zastavom Saudijske Arabije, a bio je u privatnom vlasništvu jednog od njenih plemića. Kako saznajemo, avion je konstruisan 1999.godine, ali ima samo 6.602 sata leta, što je poprilično neobično. U njegovom zvaničnom opisu stoji da je opremljen od strane Ozark Aircraft Systems u Sjedinjenim Državama.

Kabina ovog aviona ima dovoljno mesta za 25 VIP putnika, a njen prostor podeljen je na ulazni deo, prednji deo za posadu, prednju ložu, glavnu ložu i glavnu kabinu. Tu su i dve kuhinje i dva toaleta. I dok zvanični opis svakako ne dočarava luksuz kojim se ovaj privatni avion ponosi, ali fotografije koje možete videti u galeriji nam daju neku ideju. Moramo priznati da privatni avion ne može biti mnogo luksuzniji od ovog. Njegov enterijer sadrži kombinaciju svetlobraon, tirkizne i zlatne, asocirajući nas na glavni apartman nekog pariskog hotela.

Za sada, nemamo nijednu informaciju o njegovom vlasniku niti razlogu za prodaju, mada možemo pretpostaviti da se možda tiče pooštravanja zakona i mera u borbi protiv korupcije. Mnogi plemići su baš zbog toga rasprodali svoja luksuzna prevozna sredstva, uključujući jahte, avione i helikoptere.

Kako saznajemo, cena ovog aviona još uvek nije poznata, ali možemo pretpostaviti da će biti negde između 50 i 90 miliona dolara.