Kako je jedan Kinez godinu dana koristio jednu avio kartu?

Prepredeni čovek iz Kine koristio je jednu kartu prve klase da uživa u gurmanskoj hrani i finom vinu u luksuznom VIP salonu na aerodromu tokom cele godine...

Genije je ponovo pomerio svoje putovanje 300 puta i na kraju je otkazao za puni povraćaj novca koji je avio-kompaniju koštao desetine hiljada dolara.

Ljubav može biti veoma neshvatljiva stvar. Bilo da se radi o ljubavi prema putovanjima ili hrani, ponekad se ne može objasniti zašto ona postoji. Neobičan slučaj kineskog gastronoma ostaviće vas u neverici i neodlučenim da li više voli prvoklasne salone, njihovu hranu ili samo posete aerodromu. Pre skoro deceniju, jedan čovek u Kini kupio je avionsku kartu prve klase, ne kako bi stigao na egzotičnu lokaciju, već samo kako bi se prepustio ukusnoj hrani u salonu prve klase na međunarodnom aerodromu Sian.

Ništa neobično u tome, zar ne? Ali iznenadiće vas kada saznate da je pametan čovek pojeo godinu dana besplatnih obroka u luksuznom salonu. Karta za prvu klasu koja je podlegala pravilima kompletne refundacije Eastern China Airline kompanije mu je omogućila pristup VIP salonu aerodroma.

Čovek je pronašao neverovatne delicije i način da u njima redovno uživa. Zamislite luksuznu klijentelu, finu hranu, pa čak i fino vino u kombinaciji sa odličnim ambijentom i uslugom, sve besplatno. Nakon što je uživao u obilnim obrocima, ovaj čovek nikada nije poleteo. Umesto toga, promenio je datum polaska (po svoj prilici u sledeći dan) i vratio se kući. Uradio je isto više od 300 puta za godinu dana. Novi dan, nova karta, isti ukusni obrok praćen uobičajenom vežbom promene datuma za let.

Ako se pozabavmo ciframa, dok je večera u salonu besplatna za putnike prve klase, plaćeni pristup iznosi 300 dolara. Sudeći po tim brojevima, čovek je na neki način koštao avio-kompaniju 90.000 dolara ili više. U vreme kada je Eastern China Airlines počeo da otkriva šta se dešava, galantni gastronom je jednostavno otkazao svoju avionsku kartu i dobio punu refundaciju, ni manje ni više.

Zašto je prvoklasni salon odlično mesto za boravak?

Šta je sa prvoklasnim salonima koji privlače pažnju mnogih (čitaj: milionera)? Najlakši način da se ovo objasni bilo bi da vas odvedemo na sesiju opuštanja u Emirates Business Class Lounge na aerodromu u Dubaiju. Ali pošto to nije izvodljivo, želeli bismo da podelimo detalje ove Utopije koja se može naći na skoro svakom aerodromu na planeti. Salon prve klase obično nudi spa za tuširanje, luksuzne toaletne potrepštine i fenove za kosu koji će vam pomoći da izgledate privlačno za vašu sledeću destinaciju.

Kada se revitalizirate, možete uživati u izboru ukusnih obroka, pijuckati vrhunsko piće ili razmišljati o svom raskošnom životu u poslovnom centru. Ako druženje nije vaša stvar, prvoklasni saloni su opremljeni tihim prostorima u kojima se u neprekidnom miru oslobađate od stresa. Većina prvoklasnih salona takođe ima namenske spa oblasti gde se možete odlučiti za besplatne masaže i tretmane. To prilično razjašnjava zašto se Kinez trudio da se vraća svaki dan tokom godinu dana!

Luxury Experience