Japan Airlines predstavlja novu prvu klasu sa bračnim krevetom

Novi apartman prve klase, 1,5 puta veći od prethodne konfiguracije, biće deo flote Japan Airlines u njihovom Airbus A350-1000 modelu aviona…

Japan Airlines pronašao je način da nadmaši čak i svoju prvu klasu. Komercijalna avio-kompanija upravo je otkrila kako će izgledati kabina u Airbus A350-1000, novom vodećem modelu avio-kompanije za duga putovanja. Promene u prvoj klasi su posebno impresivne. Šest apartmana nudi privatnost, svestrane konfiguracije sedišta i dodatni prostor - apartmani 1,5 puta veći od prethodnog dizajna.

Ovo su postigli, delimično, uklanjanjem odeljka za prtljag iznad glava kako bi kreirali otvoreniji dizajn. Ručni prtljag će sada biti smešten u prostor ispod kreveta. Apartmani takođe imaju vrata kako bi se maksimizirala privatnost, dok se sedišta mogu postaviti u tri položaja: kao sofa, stolica s krevetom ili kao bračni krevet.

Najimpresivnija karakteristika, barem u tehnološkom smislu, je ono što JAL naziva "prvim stereo sistemom na svetu bez slušalica", koji su u suštini zvučnici u naslonu za glavu, a koji omogućavaju putnicima da uživaju u zabavi bez slušalica slušajući muziku i podcaste ili gledajući 43-inčni 4K Panasonic TV koji je uporediv s dobrim kućnim sistemom.

Apartmani takođe imaju garderobere za odlaganje odeće i jakni, a besplatna odeća za spavanje olakšava napore dugih letova - kao i lični mini bar i digitalni monitor za komunikaciju s posadom.

Avio-kompanija takođe unapređuje sedišta poslovne klase. Prvo, postavlja vrata za privatnost za svako sedište, a da bi poboljšala prostor, pregrada za prtljag premeštena je na strane prozora kako bi pružila taj otvoreniji osećaj.

Sedišta se pretvaraju u ležeće krevete dužine impresivnih 198 cm koja uključuju istu stereo tehnologiju u naslonu za glavu. Prostor takođe ima mali garderober za odlaganje jakni i, iako odeća za spavanje nije besplatna u poslovnoj klasi, dostupna je za duge letove.

Čak su i sedišta premium ekonomske klase unapređena kako bi odražavala osveženi i poboljšani dizajn enterijera. Sedišta imaju pojedinačne privatne ekrane između njih, zajedno sa električnom aktuacijom. JAL je čak povećao svoj 16-inčni monitor, tako da će biti 1,3 puta veći od trenutnog modela.

Avio-kompanija je saopštila da će prvi od njenih 13 novih aviona A350-1000 leteti od tokijskog aerodroma Haneda do njujorškog JFK do kraja godine.

Luxury Experience