Helikopter Aston Martin Airbus ACH130 vredan 3,1 milion dolara rasprodat kao „alva“

Sada kompanija lansira drugu seriju od 15 dodatnih jedinica...

Još 2020. godine, Airbus Corporate Helicopters (ACH) sarađivao je sa Aston Martin Lagonda kako bi predstavio helikopter ograničene proizvodnje, vredan Džejmsa Bonda.

Šarmantni ACH130 Aston Martin Edition inspirisan Aston Martinom DB11 bio je ograničen na samo 15 primeraka. Tokom poslednje dve godine, proizvođač aviona uspeo je da proda sve osim jednog od 15 specijalnih izdanja sa porudžbinama koje su stizale iz jugoistočne Azije, Evrope, Latinske Amerike, Novog Zelanda i Severne Amerike. Odziv za specijalno izdanje privatnog helikoptera bio je toliko dobar da su dve kompanije odlučile da proizvedu drugu seriju ACH130 Aston Martin Edition sa još 15 primeraka kako bi odgovorile na veliko interesovanje.

"Zaista nismo zamišljali da će se tržište kretati tako brzo“, rekao je Frederik Lemos, šef kompanije Airbus Corporate Helicopters. „Nema sumnje da je spajanje naših vrednosti izvrsnosti i kvaliteta sa posvećenošću Aston Martin brenda automobilskoj eleganciji visokih performansi rezultiralo helikopterom koji oduševljava kupce.

Druga serija specijalnog izdanja baziranog na ACH130 biće identična originalu koji je lansiran 2020. nakon godinu dana saradnje između Aston Martina i Erbasa. To znači da će biti dostupan u izboru od četiri dizajna enterijera i eksterijera inspirisanih DB11 i kreiranih od strane dizajnera Aston Martina. Šeme boja uključuju Stirling Green koja prelazi u Jet Black sa Skyfall srebrnim akcentima, Xenon Grey, Arizona i Ultramarine Black.

Kada je reč o enterijeru, sedišta i vrata kabine su umotani u mekanu kožu i deluje kao najmodernija unutrašnjost Aston Martin automobila, sa Pure Black somotom, u kombinaciji sa ekskluzivnom kožom finiširanim u Oxford Tan, Pure Black, Cormorant i Ivory nijansama. Dopunjen je odgovarajućim ultra antilopom koji prekriva ostatak kabine. Logo Aston Martin može se naći utisnut na naslonima za glavu.

Helikopter pokreće Arriel 2D mlazni motor koji obezbeđuje 952 konjskih snaga na osovini pri poletanju, što mu daje brzinu krstarenja od 134 čvora. Helikopter može da preveze do šest putnika i da ostane u vazduhu do četiri sata sa punim rezervoarom goriva.

Luxury Experience