Explorer - privatni avion dizajniran posebno za milijardere koji vole avanture

Lufthansa Technik je na Sajmu jahti u Monaku prošlog septembra predstavila koncept kabine za VIP privatni mlaznjak od 100 miliona dolara pod nazivom Explorer.

Dizajniran da bude leteći ekvivalent luksuznoj superjahti, nemačka avio kompanija je dodala nekoliko noviteta koji su uključeni u koncept Explorera. Nazvan Adventure Lounge, ovo novo proširenje koncepta Explorer kreirano je u saradnji sa kompanijom Brabus i omogućava da se motocikli isključivo postavljaju i nose u vozilu.

Adventure Lounge je inspirisan garažama za igračke koje se nalaze u superjahtama koje omogućavaju njihovim vlasnicima da se prepuste širokom spektru slobodnih aktivnosti i izleta. Uz Airbus A330 kao izabranu platformu za koncept Explorer, u ponudi je dosta prostora za tako jedinstvenu instalaciju unutar aviona. Adventure Lounge je dizajniran tako da se nalazi u zadnjem delu i može se gledati sa glavne palube kroz stakleni pod. Tu je i stepenište koje povezuje dve palube za lak pristup.

Štaviše, Lufthansa Technik tvrdi da izbor dodatnih vozila može biti smešten u Adventure Lounge zajedno sa dodatnom opremom za održavanje, baš kao garaža za superjahte.

Atraktivno predstavljen u salonu je zapanjujući Brabus 1300R – prvi motocikl koji nosi Brabus logo. Motocikl ograničene serije debitovao je pre nekoliko meseci, kreiran je u saradnji sa vodećim austrijskim proizvođačem KTM i košta oko 47.000 dolara. Kao što možete videti na slikama, Adventure Lounge ima prelepu mračnu temu koja je inspirisana Brabus motociklom. Potpuno je ukrašen crnom bojom sa crvenim akcentima i ima Brabus logo.

Koncept Lufthansa Technik Explorer

Inspirisan luksuznim superjahtama koje mogu da odu bilo gde, cilj koncepta je da promeni funkciju VIP aviona, koji je obično ograničen na let od destinacije do odredišta. Konceptualna VIP kabina namerava da služi kao individualni hotel sa pet zvezdica i bazni kamp za vlasnika privatnog aviona. Konceptni dizajn uključuje bar, veliki dnevni boravak, tri spavaće sobe sa bračnim krevetima, teretanu/bolničku sobu za hitne slučajeve i bezbroj tuševa; međutim, izgled i pogodnosti mogu se prilagoditi prema zahtevima kupca.

Jedan od vrhunaca koncepta je paluba za sunčanje koja je izgrađena na platformi koja se može produžiti za nekoliko metara kada se otvori glavni otvor za teret na palubi. Pored toga, letelica takođe ima neverovatan i jedinstven sistem za projekciju plafona kompanije Diehl Aerospace koji po prvi put omogućava raznovrsna podešavanja atmosfere u privatnom avionu.

Luxury Experience