Airbus otkriva viziju avionskih kabina budućnosti

Sa providnim plafonima, pametnim uređajima, održivom atmosferom i poboljšanim iskustvom putnika, Airbus budućnost putovanja izgleda podjednako lepa koliko i obećavajuća!

Evropski proizvođač aviona Airbus ponudio je kratak pogled na svoj koncept „Airspace Cabin Vision 2035+“ koji će biti osnova njegovog budućeg dizajna kabina. Koncept se u velikoj meri fokusira na održivost, lagane materijale i digitalizaciju.

Deset avio-kompanija i osam tehnoloških kompanija, uključujući Delta Air Lines, Lufthansa i BMW, dali su doprinos projektu, dok se Airbus u velikoj meri oslanjao na opsežna istraživanja putnika da bi formulisao svoje ključne koncepte. Promene u postojećim asortimanima kabina proizvođača počeće već ove godine, sa punom implementacijom koja će biti lansirana na njegovim avionima sledeće generacije.

Kompanija će se oslanjati na tri „glavna stuba“ koji će oblikovati način na koji kompanija kreira svoje buduće kabine: transparentnost, dekarbonizacija i kružnost. Da bi napravili održivu kabinu, kompanija će napraviti prozirni plafon koji će putnicima omogućiti da gledaju u impozantno nebo i blistave zvezde dok lete. Ko ne voli da se budi u toplom zagrljaju prirodnog svetla?

Bioničke kabine će biti daleko manje štetne po životnu sredinu i smanjiće svoju težinu do 40%. Neki koraci preduzeti da bi se postigao ovaj cilj biće unapred poručeni obroci koji bi mogli potpuno da isprazne kuhinju na kratkim letovima. Od personalizovane usluge, boljih sedišta i dodatnih pametnih uređaja, neće nedostajati ništa iz dobrih starih vremena.

Putnici će takođe biti upoznati sa uticajem na životnu sredinu svakog leta putem mobilne aplikacije za praćenje putovanja. Dobar deo je to što će vas učiniti svesnim svojih postupaka, ali će vam takođe ponuditi izbor načina za nadoknađivanje emisija ugljenika.

Sledeće nedelje, Airbus će pružiti detaljnije informacije o svojim novim konceptima kabine na sajmu Aircraft Interiors Expo 2023 koji će se održati u Hamburgu.

Luxury Experience