Embraer predstavlja svoj novi business avion

Kada je proizvođač aviona Embraer predstavio svoj Praetor 500 2018. godine, on je bio naslednik uspešne Legacy 450 platforme.

Model 500 zadržao je ravan pod, kao i sposobnost aviona da održava pritisak u kabini kako bi putnici osećali manju dozu mora. Istovremeno, 500 model je dodao značajan kapacitet goriva  i povećao svoj prelazni opseg.

"Raspon se povećava sa 2.900 nautičkih milja na 3.340 sa četiri putnika", izjavio je Johann Bordais, predsednik i izvršni direktor Embraer Service & Support. "To mu omogućava istinske neprekidne letove, od Majamija do Sijetla i Los Anđelesa do Njujorka."

Kompanija je nedavno dovršila prvu konverziju Legacy 450 u Praetor 500 u svom servisnom centru na Međunarodnom aerodromu Bradley. Konverzija je trajala oko mesec dana, uključujući više tehničkih zadataka, istovremeno rastežući krila od 63 do 71 stopa i ojačavajući krila za dodatnu snagu.

Kada je brazilski proizvođač mlaznih aviona lansirao Praetor 500, dizajnirao je metodu za pretvaranje modela Legacy 450 iz poslednje generacije u novi model.

Praetor 500 takođe sadrži E2VS, ekran koji kombinuje sintetički i poboljšani vid, potpunu fly-by-wire kontrolu i smanjenje turbulencije, što ga čini „jedinim srednjim poslovnim avionom sa potpunom tehnologijom „fly-by-wire“ i aktivnim smanjenjem turbulencije.

Da bi dovršio preobražaj, Embraer je zamenio sve logotipe na unutrašnjosti koja već ima kamene podove, kuhinju i vakuumski toalet.

Kokpit poseduje vrhunsku tehnologiju koja uključuje Rockwell Collins Pro Line Fusion, vertikalni vremenski prikaz, mogućnost radara za predviđanje vetra i sistem sintetskog vizuelnog usmeravanja.