Elon Mask planira da izgradi sopstveni privatni aerodrom u blizini sedišta Tesle u Ostinu

Na internetu se pojavilo nekoliko izveštaja koji tvrde da Elon Mask razvija planove za izgradnju sopstvenog privatnog aerodroma negde u Ostinu u Teksasu.

Tačna lokacija Maskovog privatnog aerodroma još nije poznata, kao ni to kada će biti izgrađen ali su „konceptualne planove“ potvrdili izvori koji kažu da bi aerodrom trebalo da bude izgrađen istočno od Ostina, u blizini Bastropa. Privatni aerodrom bi verovatno opsluživao Maskove kompanije, uključujući Tesla, The Boring Company i SpaceX, zajedno s tim da bi bio dostupan za putovanja privatnim avionima za njega i njegove rukovodioce.

Bastrop je udaljen oko pola sata vožnje od Gigafactory Texas. Možda se sećate da je Tesla preselio svoje korporativno sedište u Ostin prošle godine, dok otvorena radna mesta i podneta javna dokumenta ukazuju na to da SpaceX planira da izgradi objekat u okrugu Bastrop.

Mask i njegova grupa kompanija poseduju hiljade hektara zemlje u centralnom Teksasu, a samo Gigafactory u Ostinu zauzima 2500 hektara. Boring Company, s druge strane, ima svoje sedište u severnom delu oblasti Ostina.

Biće zanimljivo videti šta Mask planira da uradi sa privatnim aerodromom u Ostinu iako neće biti završen uskoro jer je za izgradnju aerodroma potrebno odobrenje savezne EPA za uticaje na životnu sredinu i odobrenje FAA za uticaje vazdušnog saobraćaja, zajedno sa odobrenjima više lokalnih vlasti.

Podsetimo da Elon Mask trenutno koristi Gulfstream G650 iz 2015. za putovanje u Ostin i druge lokacije, međutim on je već naručio najsavremeniji Gulfstream G700 kao zamenu za svoj stari poslovni avion.

Luxury Experience