Džon Travolta vas vodi u obilazak novog luksuznog aviona Boeing Business Jet 737

U slučaju novog Boeing Business Jet 737, možda nema boljeg vodiča od Džona Travolte.

Holivudski glumac, koji je takođe licencirani pilot i poznati entuzijasta aviona, predstavljen je u ekskluzivnoj video turneji novog mlaznjaka koji je imao premijeru na sajmu poslovne avijacije NBAA 2022 na Floridi prošle nedelje.

Zasnovan na komercijalnim avionima Boeing 737, novi Boeing Business Jet pruža putnicima više prostora i luksuza od prosečnog privatnog aviona. Napravljena 2010. godine, ova konkretna letelica (registrovana kao IG128) nema samo impresivne spoljašnje karakteristike kompanije Jet Tech.

Prema Travolti, enterijer aviona je kao "veliki stan", jer može da primi do 19 putnika i ima niz luksuznih karakteristika. Travoltin obilazak počinje ulaskom u avion stepenicama i završava se u velikoj dnevnoj sobi otvorenog plana koja je opremljena kožnim krevetima, sofama i velikim televizorom za filmove tokom leta.

Avion takođe ima potrebnu kuhinju i trpezarijske stolove, koji se takođe mogu koristiti za konferencije ili sastanke. Pravi vrhunac je, međutim, vlasnički apartman, koji je opremljen bračnim krevetom, televizorom na zidu i, naravno, sopstvenim kupatilom.

Što se tiče performansi, mlaznjak je opremljen sa dva motora CFM56-7B27 i dva Split Scimitar Winglets koji povećavaju efikasnost goriva smanjenjem otpora. Kako ističe Travolta, avion može da leti do 13 sati bez zaustavljanja.

Vredi napomenuti da cene Boing Business Jet poput ovog mogu dostići cenu od nekoliko stotina miliona dolara. Prema Boingu, avion će biti dostupan za iznajmljivanje početkom 2024.

Međutim, izgleda da je Travolta zainteresovan za dodavanje IG128 svojoj pozamašnoj privatnoj floti, koja uključuje Bombardier Challenger 601, Boeing 727, Eclipse 500, Dassault Falcon 900 i tri aviona Gulfstream.

Luxury Experience