Džambo džet vredan 100 miliona dolara savršen za milijardere koji vole wellness

Ako postoji jedan trend koji je u poslednjih nekoliko godina proširio stambeni, pomorski i avio dizajn, to je koncept unošenja spoljašnjosti unutra. Veći prozori, integrisani prelazni prostori i boje i materijali koji stvaraju osećaj prirode obeležavaju modernu estetiku.  

Spa otelotvoruje frazu „raj na zemlji", a Greenpoint Technologies iz Vašingtona, vratili su raj na nebo sa svojim konceptom kreiranim za Boeing Business Jet Max 8.

Enterijer BBJ MAX 8, nazvan „Retreat“ je utočište opuštanja za istaknute svetske putnike. Fantastičan koncept koji stvara osećaj luksuznog spa centra je finalista na Society of British & International Design Awards i nedavno je osvojio Međunarodnu nagradu za jahte i avijaciju.

„Retreat je originalni enterijer Greenpoint Design kompanije, a ova nagrada pokazuje ogroman talenat našeg celog tima,“ rekla je direktorka dizajna Greenpoint. „Zajedno smo osmislili i kreirali bezvremenski, elegantan enterijer opremljen progresivnim tehnologijama i luksuzom inspirisanim spa odmaralištem svetske klase.”

Značajne karakteristike Retreat aviona obuhvataju primarni apartman uklopljen u nagibne, neprozirne staklene zidove, velike OLED monitore koji prikazuju video zapise destinacije. Metalna završna obrada visokog sjaja sistema panela na plafonu kabine podseća na blistavu reku. Stolice nalik mahunama stvaraju futurističkiji osećaj u ovom prostoru, ali sve ostalo u ambijentu vodi ka osećaju prirode i opuštanja. Na drugim mestima, biofilija u obliku biljaka i interno osvetljenih terarijuma donosi prirodu u enterijere i stvara toplu atmosferu. Organsko zelenilo i nežno LED osvetljenje su raspršeni kako bi promovisali atmosferu koja podmlađuje.

Boeing Business Jets su odlični avioni sa luksuznim konfiguracijama, uključujući glavnu spavaću sobu, toalet sa tuševima, konferencijsku/trpezariju i dnevni boravak. U slučaju ovog BBJ Max 8, to je raskošni spa kom bi zavidela svetska odmarališta sa 5 zvezdica.

BBJ Max 8 ima brzinu krstarenja od 470 čvorova sa dometom od 6.555 milja. Takođe ima 100 kvadratnih metara unutrašnjeg prostora. Velika kabina, dva kupatila i dva velika prostora za sedenje su tipični aranžmani, a kapacitet sedišta može da se kreće od osam do 18. Cena sa enterijerom kao što je Retreat verovatno bi premašila 100 miliona dolara.

Luxury Experience