Da li je ovo najluksuzniji privatni avion na svetu?

Ova stilizovana preduzetnica potrošila je zapanjujućih 5,5 miliona dolara kako bi svoj privatni Gulfstream avion pretvorila u "Leteći Lamborghini "…

Želeći da ga potpuno oboji u crno, samo na specijalnu mat crnu boju za spoljašnji deo potrošila je 500.000 dolara. Jedan pogled na Instagram profil Sandre Korine Kinzl, izvršne direktorke SCK Aviation, i znate da voli sve crno. Od crnih luksuznih tašni, dodataka, automobila pa čak i filtera, ova preduzetnica na relaciji između Austrije i Holandije vodi fascinantni monohromatski život.

Vrhunac je njen jedinstveni, monoton privatni avion vredan 21 milion dolara. Ovaj potpuno crni, prilagođeni G450 Gulfstream bio je predstavljen na YouTube kanalu Prop Clear. Video je pokazao neviđen nivo prilagođavanja zajedno s oslikavanjem aviona u potpuno novom svetlu (ili bez njega). Ova nova perspektiva luksuznog putovanja naglašava personalizaciju vlasničkog aviona na svaki mogući način, zamenjujući uobičajene bele i bež enterijere potpuno crnom bojom iznutra i spolja. Avion izgleda kao vrhunac njenog elegantnog ukusa, a ona je rekla da je to najskuplje bojenje koje je ikada urađeno na G450.

Dok je mat crna boja spoljnog dela aviona koju je uradila kompanija General Atomics koštala 500.000 dolara, sve prepravke su ukupno koštale neverovatnih 5 miliona dolara. "Takođe smatram da je uobičajeni način privatnog letenja – znate, beli avioni sa prugama i bež enterijer – previše dosadan i običan. To ne bih nazvala letenjem sa stilom".

Sandra je prilikom personalizacije ovog aviona znala tačno šta želi i njene instrukcije su bile jasne. Nije ljubitelj dosadnih stvari, pa je zato izabrala tekstilna sedišta umesto staromodne kože. Kuhinjski i toaletni pultovi imaju crni mermerni izgled i potiču iz Italije.

Stilizovana preduzetnica sama je dizajnirala tepih, uključujući savremeni uzorak u više nijansi crne i sive. Kontrast mat spoljašnjosti i enterijera 11-godišnjeg aviona bile su sjajne hromirane svetiljke na plafonu i izlazi vazduha. Kopče za sigurnosne pojaseve su bile slične.

Laura Pavlovski, program menadžerka u kompaniji Jet Aviation u Bazelu, koja je radila na Sandrinom G450 i omogućila ovu misiju, priznala je da je došlo do svojevrsnih izazova. Od letenja avionom do i od postrojenja za bojenje bez instalirane kabine, poštovanja rokova i suočavanja s korozijom na konstrukciji krila, Jet Aviation se suočio sa svim izazovima. "Kada smo pitali Sandru da li kabina izgleda onako kako je očekivala, odgovorila je: 'Ne, čak je i bolja!'", podelila je Laura.

"Ovaj predivan konačni rezultat postao je moguć zahvaljujući uskoj saradnji između SCK Aviation i Jet Aviation i neverovatnoj upornosti, radnoj etici i pažnji usmerenoj na detalje impresivnog tima u Jet Aviation. Jedva čekam da započnem sledeći projekat obnove sa Jet Aviation - pratite nas!" rekla je Sandra Korina Kinzl.

Ko je Sandra Kinzl?

Kao stručnjak za aviaciju i preduzetnica, Sandra postavlja novi trend prilagođavanja sa svojim privatnim avionom za svoju firmu, SCK Aviation. Konsultantska firma pomaže imućnim kupcima da pronađu pravi avion, preuređuje ga po njihovom ukusu i pruža odgovarajućeg operatera da njime upravlja. Ova poslovna žena ima slabost kada se radi o avionima i dizajnerskim torbama - sve u crnoj boji, naravno. Sadržeći Chanel, Dior, Bottega Veneta, Hermes i Balenciaga, njen Instagram profil je prepun mode i letenja.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience