Da li će ovako izgledati budućnost avio-putovanja?

Londonski dizajnerski studio, koji je predstavio nekoliko koncepata avionskih sedišta u doba korona virusa, ovoga puta nas oduševljava svojom novom idejom…

Zapravo, oni su sada ponovo oživeli svoj 3-D dizajn, nadajući se da će on ponuditi nove i bezbedne opcije za prvu i biznis klasu. Air Lair koncept koji potpisuje Factorydesign London, sastoji se od kapsula koje su integrisane jedna sa drugom, nudeći privatnost, higijenu i sasvim dovoljno prostora. Dizajneri su osmislili enterijer aviona nalik pčelinjem saću.

“Ideja kreiranja čaura izgrađena je oko principa da svaki putnik dobija svoj privatni prostor. Priroda našeg koncpeta zahteva plafon unutar svake čaure, što, u kombinaicji sa dodatnim nameštajem oko putnika, kreira osećaj komfora i bezbednosti”, izjavio je Piter Tenent, direktor Factorydesign.

Dezen saća govori nam da kapsule nisu direktno jedna iznad druge, već su raspoređene geometrijski, tako da mogu u celosti popuniti enterijer aviona. Visina sedišta, koja će biti drugačija u odnosu na tradicionalne avione, biće poznata ljubiteljima Lamborghini brenda i njihovih superautomobila.

Kako Tenent kaže, putnici će moći da kontrolišu brojne elemente svojih čaura, poput temperature i protoka vazduha, a da to istovremeno nema uticaja na ostatak aviona. U svom inicijalnom dizajnu, Factorydesign je predstavio plan projekta koji uključuje Air Lair u zadnjem delu aviona, pa bi umesto klasa, aviokompanije mogle da naprave nove kategorije, u zavisnosti od potreba svojih putnika.

Iako je potencijalna revolucija u ovom polju i dalje daleko, vrlo je moguće dodati određene elemente Air Lair dizajna postojećim avionima. Da li će ovo biti budućnosti naših putovanja, ostaje da vidimo…

Luxury Experience