„Bilo bi glupo“: Elon Mask ruši glasine da gradi sopstveni privatni aerodrom u Ostinu

Elon Mask ipak ne gradi sopstveni privatni aerodrom u oblasti Ostina, kako su tvrdile neke novinske kuće pre nekoliko dana. Izvršni direktor Tesle i SpaceX kompanije oglasio se na Tviteru da demantuje glasine kao odgovor na članak objavljen o milijarderovom planu da izgradi privatni aerodrom u neposrednoj blizini Teslinog štaba u Ostinu.

"Nije istina. Tesla je 5 minuta od međunarodnog aerodroma u Ostinu“, napisao je Mask na Tviteru. „Bilo bi glupo izgraditi još jedan privatni aerodrom, ali postojećem komercijalnom aerodromu je potrebna još jedna pista, jer Ostin brzo raste!“

 

Teksas je postao matična baza za Elona Maska i njegove kompanije tokom poslednjih nekoliko godina, a milijarder je dramatično odlučio da napusti Kaliforniju i postavi sedište za Teslu i The Boring Company u okolini Ostina. SpaceX je takođe otvorio novi objekat u gradu. Iako ima smisla da najbogatija osoba na svetu izgradi sopstveni aerodrom u gradu, posebno da bi služio kao postrojenje za testiranje za SpaceX i The Boring Company, čini se da Mask još nema potrebu za privatnim aerodromom.

Ostin već ima dva aerodroma – glavni međunarodni aerodrom Austin-Bergstrom i manji aerodrom Austin Executive. Međutim, možda će uskoro morati da se izgradi još jedan aerodrom ili proširi kapacitet trenutnog međunarodnog aerodroma kako bi se opslužila brzo rastuća populacija grada.

Luxury Experience