Airbus A380 postaje luksuzni hotel u Francuskoj

Hotel će imati 31 sobu i veliki apartman u pilotskoj kabini.

Nazvan Project Envergure, što na francuskom znači raspon krila, koncept udahnjuje novi život penzionisanom Airbusu A380 u blizini aerodroma Toulouse Blagnac.

Zamisao Frederika Deleza, bivšeg inženjera Airbusa, hotel A380 biće ostvaren san svakog ljubitelja avijacije sa 31 sobom podeljenom između standardne i luksuzne kategorije i dva dodatna apartmana. Standardne sobe prostiraće se na 16 kvadratnih metara, a deluks opcija će imati 23 kvadrata, uključujući bračni krevet i jedan ili dva kreveta za jednu osobu.

U „Flying high“ iskustvu godinama uživaju samo piloti i kabinsko osoblje, a ovaj hotel će omogućiti ljudima koji vole letenje da provedu opušteno vreme u avionu umesto samo nekoliko sati tokom svojih putovanja. Toranj za kontrolu vazdušnog saobraćaja namenjen je restoranu, koji može da primi do 60 gostiju i služiće kao recepcija. Dva apartmana površine 35 kvadratnih metara imaju bračni krevet i sopstveno kupatilo sa kadom za maksimalnu udobnost. Drugi apartman zadržava originalno stepenište koje povezuje dva nivoa na zadnjem kraju.

Frederik Delez je rekao: „Volim izazove i stalno otkrivam nove stvari. Takođe, uvek sam imao na umu da kreiram sopstveni biznis. Ciljam i tipove kupaca, strastvene ili radoznale ljude, ali i poslovne putnike s obzirom na lokaciju, u odličnoj ekonomskoj oblasti i udobnosti koju hotel predlaže.“

Hotel A380 će se nalaziti u novom MEETT-u kongresnom i izložbenom centru u blizini aerodroma, sa planiranim datumom otvaranja 2024. godine.

Luxury Experience