NOVITEC transformiše Ferrari 296 GTS u zver sa otvorenim krovom

NOVITEC je upravo otkrio najnoviju zver – Ferrari 296 GTS, hibridni sportski automobil sa otvorenim krovom koji je nemačka kompanija transformisala u još opasniju mašinu.

NOVITEC je razvio sveobuhvatan paket prefinjenosti za italijanski dvosed, kombinujući tehničku snagu sa estetskim sjajem. Poboljšanja Ferrari 296 GTS počinju sa njegovom aerodinamikom. Koristeći komponente karoserije od ugljenika, automobil ne samo da izgleda agresivnije, već dobija i poboljšanu aerodinamičku efikasnost. Prednji deo sadrži novi izduvni sistem, smanjujući podizanje na prednjoj osovini i pružajući oštriji, dinamičniji izgled. Zadnjim delom dominira prepoznatljiv spojler koji povećava potisnu silu i obezbeđuje stabilnost pri velikim brzinama. Ove elemente dopunjuju difuzori od ugljeničnih vlakana i poklopci zadnje kamere, neprimetno integrišući stil i funkciju.

Bočni profil 296 GTS je podignut NOVITEC karbonskim panelima. Ovi dodaci unapređuju uglađene linije automobila, a istovremeno poboljšavaju protok vazduha do motora, što je ključno za hlađenje i performanse.

Ispod haube, NOVITEC podiže performanse Ferrari modela na nove visine. Dvostruki turbo šestocilindrični motor dobija turbo ulaze sa optimizovanim protokom i izduvni sistem visokih performansi, koji može biti napravljen od nerđajućeg čelika ili lagane legure INCONEL koja se koristi u Formuli 1. Ove modifikacije povećavaju snagu motora za dodatnih 38 KS, čime ukupna snaga iznosi impresivnih 868 KS.

NOVITEC izduvni sistem je sam po sebi umetničko delo, sa toplotno izolovanim cevima koje mogu biti pozlaćene za dodatni dašak luksuza. Ova karakteristika, u kombinaciji sa sportskim katalizatorima, obezbeđuje uzbudljiv zvuk i vrhunske performanse.

Iskustvo vožnje Ferrari 296 GTS dodatno je oplemenjeno NOVITEC sportskim oprugama, koje smanjuju visinu vožnje automobila za 35 milimetara dajući mu agresivniji stav. Za dodatnu pogodnost, NOVITEC nudi hidraulički sistem za podizanje prednjeg dela, omogućavajući vozačima da podignu prednji kraj za 40 milimetara kako bi se lako kretali kroz neravnine.

Aluminijumske felne NOVITEC NF10, razvijene u saradnji sa kompanijom Vossen, dokaz su najsavremenijeg dizajna i inženjeringa. Ovi točkovi, dostupni u 72 boje i brušeni ili polirani, naglašavaju klinasti oblik automobila. Sa točkovima od 21 inča napred i točkovima od 22 inča pozadi, oni pružaju savršen spoj estetike i performansi.

Unutar Ferrari 296 GTS, NOVITEC nastavlja da impresionira opcijama enterijera po meri. Koristeći samo najfinije kože i alkantaru, majstori NOVITEC kompanije mogu da transformišu kokpit u luksuzan, personalizovan prostor. Raznolikost dostupnih boja i završnih obrada osigurava da je svaki Ferrari jedinstven, odražavajući individualni stil vlasnika.

Luxury Experience