Mehurići od milion dolara: “Taste Of The Diamonds” je najskuplji šampanjac na svetu

Bez obzira na priliku, flaša šampanjca je uvek prikladan poklon…

Čaša ispunjena mehurićima je uvek dobrodošla poslastica, bilo da je u pitanju neki poseban dan, proslava ili činjenica da jednostavno želite da uživate u ovom ukusnom piću nakon napornog dana i razmazite sebe.

Šampanjac je oduvek bio sinonim za uspeh, ali je i znak sreće i slavlja i jedno je od najpoznatijih pića među bogatima i slavnima.  Zvuk otvaranja flaše dobrog šampanjca nikada ne propušta priliku da izazove osmeh na licima ljudi. O njegovoj popularnosti govori i činjenica da neki čak idu tako daleko da proizvode šampanjac vredan milione dolara.

Gout de Diamants, jedan od najprestižnijih svetskih brendova za proizvodnju luksuznog šampanjca, predstavio je najskuplju flašu šampanjca na svetu, “Taste of Diamonds”.

Pijuckanje dijamanata iz boce

Šampanjac “Taste of Diamonds”, koji je kreirao luksuzni dizajner Aleksandar Amosu, sada je najskuplji na svetu sa cenom od 1,8 miliona dolara. Retro izgled flaše “Taste of Diamonds” nostalgično podseća na izgled ovog pića burnih dvadesetih godina. Oznaka od 18-karatnog belog zlata sa etiketom brenda je pričvršćena za flašu i sadrži ime osobe koja je kupuje ispisano čistim zlatom. Nasuprot zlatne tečnosti unutar luksuzne flaše, na ambalaži se nalazi dijamant od 18 karata.

Ovaj šampanjac se pravi od najboljeg grožđa u Francuskoj. Svetski poznati dizajner, Aleksander Amosu, britanski preduzetnik rođen u Nigeriji takođe je poznat po svojoj kreaciji najskupljeg odela na svetu, koje je ukrašeno dijamantima i zlatnim dugmadima i čija je cena dospela u Ginisovu knjigu rekorda sa 128 000 australijskih dolara. Da bi ispratio ovo dostignuće, Amosu sada stvara ambalažu za svetski poznate šampanjce, uključujući elegantnu i skupu liniju Gout de Diamants.

Tvorac skupe ideje

Šami Šin, 29-godišnji tvorac Prodiguer Brands je došao do ove ideje o luksuznoj saradnji. Po ugledu na poznati Armand de Brignac koji košta 116.000 dolara, poznat i kao Ace of Spades, kreiran je Gout de Diamants Aleksandra Amosua, koji kombinuje najfiniji šampanjac i zlato. Na sastanku sa Aleksandrom Amosuom, tim Gout de Diamants ga je pozvao sa namerom da smisle nešto izvanredno. Umetnik je ručno izradio prsten od belog zlata od 18 karata, sa jednim duboko rezanim belim dijamantom od 19 karata, koristeći inspiraciju u stilu Supermena. Amosu je rekao da je boca već imala prepoznatljivu estetiku zbog svog prirodnog oblika, i sve što je trebalo da uradi je da je podigne na sledeći nivo apsolutnog luksuza.

Ambalaža od milion dolara

Rose flaša ima zapanjujuće lepe ružičaste Swarovski kristale, dok Blanc de Blancs i Brut imaju prozirne kristale. Mešanje Chardonnay, Pinot Noir i Pinot Meunier rezultira sočnim, kremastim ukusom obogaćenim delikatnim i elegantnim cvetnim notama. Jedinstveno pakovanje, međutim, podiže cenu ove flaše šampanjca na 1,8 miliona dolara. Gout de Diamants je postao najskuplja flaša šampanjca 2013. godine kada je Amosu promenio znak sa etiketom od 18-karatnog zlata i Swarovski kristalom, 19-karatnim belim zlatom. Radi poređenja, reći ćemo samo da stara flaša šampanjca sa temom „burnih 20-ih“ košta koliko i Bugatti Veyron.

Sa 1,8 miliona dolara, flaša šampanjca Gouts de Diamants (Taste of Diamonds) jedna je od najskupljih na svetu.  

Luxury Experience