Bugatti lansira šampanjac EB.03 u dvobojnoj boci od ugljeničnih vlakana

Kada ne pravi automobile, Bugatti povremeno pravi šampanjac...

Bugatti je upravo otkrio svoju najnoviju kreaciju, stvorenu zajedno sa proizvođačem vina Champagne Carbon pod nazivom EB.03 Edition, označavajući treću saradnju kako bi obeležili različite prekretnice u njihovoj istoriji.

Nakon tamnoplavog EB.01 Edition koji je obeležio 110. godišnjicu kompanije Bugatti i EB.02 Edition koji je inspirisan Chiron Super Sport 300+ sa crnom i narandžastom flašom, novi EB.03 Edition je predstavljen u svetloplavoj flaši od ugljeničnih vlakana koja je posvećena „Bolide, najekstremnijoj Bugatti kreaciji ikada“.

Flaša dolazi sa karakterističnim Bugatti detaljima i ispisom Bolide, uz crnu bazu kreiranu od ugljeničnih vlakana, koja je dekorisana srebrnom završnom obradom, zajedno sa obeležjem slavnog brenda. 

Unutar predivne flaše se nalazi vintage Blanc de Blancs iz 2013. za koji se kaže da je „rezultat hladne i vlažne zime 2013. godine, praćene prohladnim prolećem i kasnom berbom grožđa“. Piće je opisano kao „intenzivno i sveže vino, dobre kiselosti“.

Komentarišući izdanje šampanjca, Aleksandre Mea, izvršni direktor Champagne Carbon, rekao je: „Ova berba iz 2013. sa sobom donosi početne mirise citrusa, praćene aromom prolećnog cveća. Zatim sve veći intenzitet ka žutim citrusima i aromatičnim biljem...“

Što se tiče celokupnog projekta, Vibke Štal, generalni direktor Bugatti International, izneo je svoja razmišljanja: „Bugatti Bolide je jedna od najposebnijih kreacija koju su ikada osmislili naši dizajneri i inženjeri, donoseći nove nivoe inovacija i performansi u svet proizvodnje automobila. Kao i svaki Bugatti, on je neuporediv, a mi smo izazvali naše partnere u Champagne Carbon da stvore nešto jedinstveno. Ono što su isporučili je savršen šampanjac koji je u skladu sa Bolide - lep, jedinstven i sa oštrim intenzitetom.”

Nema reči o cenama ili dostupnosti Champagne Carbon EB.03 Edition, ali znajući Bugatti, pretpostavljamo da neće biti ni jeftin ni u izobilju.

Luxury Experience