Albi Home M – jedinstveni, pametni dispenser za vino

Brzi razvoj visokih tehnologija imao je svoj uticaj i na industriju vina…

Dokazujući ovu tvrdnju, kompanija Albicchiere – beexlab je tokom CES 2020 događaja predstavila novi, pametni dispenser za vino. Nazvan Albi Home M, ovaj uređaj je napravljen u Italiji, a može vam sipati vino ili ga čuvati, bez gubitka originalnog ukusa. Proizvod je dizajniran da smanji bacanje propalog vina.

Na tržištu postoje gasni sistemi za prezervaciju vina, kao i oni bazirani na vakuumu, ali ovaj je sasvim jedinstven. Albi Home M dolazi sa pametnim kesama za vino, koje mogu čuvati vaš voljeni napitak do šest meseci, čak iako ste popili samo jednu čašu istog.

Na proizvodu postoji jedan maleni ekran koji vam prikazuje detalje o kesi vina, uključujući njenu temperaturu i datum isteka roka. Još jedna interesantna osobina ovog noviteta jeste jednostavna zamena kesa, bez potrebe za čišćenjem, tako da sa lakoćom možete preći sa belog na crno vino i obrnuto.

Uz pomoć prateće aplikacije, možete podesiti svoj lični ukus za vino. Ovaj proizvod takođe podržava Amazon Alexa i Google Home sisteme, što znači da Albija možete zamoliti da vam sipa vino upotrebom glasovnih komadi.

Albi Home M dispenser za vino dizajniran je da se koristi sa svojim kesama koje se mogu koristiti više puta, ali ga možete koristiti i za svoje flaše vina takođe.

Na kraju, moramo naglasiti da je ovaj unikatni uređaj dobitnik CES 2020 Innovation Award nagrade. Prema navodima kompanije, on će biti zvanično lansiran kasnije ovog meseca.