Whisky and Watercolors: inspirativna saradnja iza izdanja Macallan River Spey

Macallan je objavio drugo izdanje svoje limitirane godišnje serije: The Macallan Home Collection, River Spey.

Ovaj izvanredni viski, dostupan isključivo u Macallan butiku, odaje počast lepoti koja oduzima dah i spokojnom veličanstvu reke Spej. U saradnji sa talentovanom umetnicom foto-realistom Mišel Laking, The Macallan predstavlja jedinstveni paket sa akvarelom koji majstorski prikazuje zimsku privlačnost reke Spej.

Upotreba prirodno pigmentisanih pastela udahnjuje život originalnim slikama, od kojih svaka prikazuje svetlost i kretanje velike reke. Rezultat je očaravajuća sinergija između prirodnih boja The Macallan single malt viskija i pejzaža reke Spej.

Govoreći o svojoj inspiraciji, Luking je izrazila svoju duboku povezanost sa vodom kao stalnom muzom njene umetnosti. Ona je naglasila značaj prenošenja ne samo same reke već i njenih okolnih elemenata, od šljunka do živih jesenjih nijansi koje se odražavaju u prirodnim bojama viskija.

Izrada takve lepote zahteva strpljenje i pažnju usmerenu na detalje, kvalitete koji se ogledaju u procesu pravljenja viskija u kompaniji The Macallan. Pedantno nanošenje slojeva pigmentisanih pastela odražava pažljivo mešanje ukusa i aroma koje definišu The Macallan viskije.

Macallan Home Collection, River Spey, rezonuje bojom sirovog umbera, pigmenta koji su umetnici istorijski koristili da bi uhvatili dubinu i detalje prirode. Nakon degustacije, susreću se bogati nagoveštaji suvog grožđa i voća, praćeni baršunastim notama maslaca i čokolade na nepcu. Iskustvo kulminira u srednjoj završnici sa tostiranim hrastovim začinom, ostavljajući dugotrajan utisak umešnosti i prefinjenosti.

Macallan Home Collection, River Spey, nije samo viski, već i svedočanstvo nasleđa brenda i njegove duboke povezanosti sa prirodom. Kao počast ovoj vezi, svaka flaša je praćena sa tri ograničena izdanja art printa Mišel Laking, nudeći entuzijastima ekskluzivnu priliku da poseduju deo ove izuzetne saradnje.

Za one koji žele da iskuse ovo izuzetno izdanje, pretprodaja je dostupna isključivo na The Macallan sajtu od 20. februara 2024. sa cenom od 487 dolara. Prioritet imaju članovi The Macallan Society, zajednice posvećene slavljenju umetnosti i nasleđa The Macallan.

Luxury Experience