Viski od 23.000 evra dolazi u znak sećanja na krunisanje kralja Čarlsa III

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal Salute (@royalsalute)

Ograničeno izdanje škotskog viskija dolazi u znak sećanja na krunisanje kralja Čarlsa III.

Za nekoliko nedelja, Britanija i Ujedinjeno Kraljevstvo će zvanično imati novog kralja. Kako su pripreme za krunisanje Čarlsa III u punom jeku, novo ograničeno izdanje škotskog viskija biće dodato nizu proizvoda koji će biti pušteni u prodaju kako bi obeležili ovu priliku.

Royal Salute je upravo predstavio izdanje Coronation of King Charles III Edition, viski vredan oko 23.000 evra, koji je pogodan i za pripadnike kraljevske porodice i za obične građane dubokih džepova. Royal Salute je takođe lansiran kao viski star 21 godinu u znak sećanja na krunisanje kraljice Elizabete pre 70 godina.

Nova verzija je delo majstora Sandi Hislop, koji je kombinovao preko 53 retka viskija, broj koji predstavlja 1953. godinu kada je piće prvi put pušteno u prodaju.

„Ovaj izraz je važno priznanje britanskoj monarhiji i jedinstvenoj priči o poreklu kraljevskog pozdrava“, rekao je Hislop u saopštenju za javnost. „Želeo sam da obeležim ovu nezaboravnu priliku mešavinom koja je bila kultna i posebna kao originalna mešavina Royal Salute 21-year-old Signature Blend stvorena u čast Njenog Veličanstva kraljice Elizabete II 1953. Stvaranje ove mešavine bila je savršena prilika da se razmisli o inovativnom pristupu koji smo zauzeli mešanjem viskija u proteklih 70 godina i trenutak da pogledamo unapred šta se može postići u godinama koje dolaze."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal Salute (@royalsalute)

Nova verzija dolazi u plavoj kristalnoj flaši Dartington koja bi trebalo da predstavlja carsku krunu. Flaša je smeštena u drvenu kutiju inspirisanu dizajnom Vestminsterske opatije i takođe sadrži umetnička dela koja predstavljaju svaku zemlju Ujedinjenog Kraljevstva.

Prema brendu, note viskija uključuju suvo grožđe, crnu čokoladu i pečene kestene na nepcu, a zatim slatku smokvu, đumbir i začine na kraju. Na raspolaganju je samo 500 boca, ali jednu možete unapred naručiti na sajtu brenda Royal Salute.

Luxury Experience