The Devil's Keep - viski koji vraća slavu Irskoj

Kompanija Craft Irish Whiskey Co. cilja ka restauraciji ikoničnog imidža irskog viskija i ponovnom osvajanju prvog mesta u hierarhiji škotskih brendova...

Proizvođači retkog i kolekcionarskog alkoholnog pića, Craft Irish Whiskey Co., nedavno su predstavili najstariji ikada trostruko destilovani viski - 29 godina star singl malt nazvan The Devil’s Keep. Ovaj predivni duh prošlosti zapravo dolazi kao vrhunsko i inauguralno izdanje, što samo po sebi govori da ne može biti smatran tek bilo kakvim viskijem.

Sa cenom od 10.000 evra, The Devil’s Keep predstavljaće jednu od najskupljih premijera u dugoj istoriji proizvodnje viskija. Planirani plasman na tržište zakazan je za kraj godine i kompanija se nada brzom vraćanju na prvo mesto i osvajanju titule najboljeg u biznisu.

Nova serija pića zapravo svoje korene ima u Irskoj i nastala je tokom četrnaestog veka, međutim, ova slavna ratnička zemlja bila je primorana da gleda kako njena reputacija proizvođača viskija drastično opada tokom prethodna dva stoleća. Upravo ovde leži razlog zbog kog kompanija That’s why Craft Irish Whiskey Co. nastoji da impresionira svet svojim novim čedom.

Ovaj ekskluzivni singl malt započeo je svoje putovanje u buradima američkog hrasta, koja je nekada služila za čuvanje burbona. Nakon ovog koraka, viski se prebacuje u bačve kreirane francuskom hrastovinom, korišćenom za Tawny Port, pre nego što završi u buradima iste vrste drveta sa mađarskog podneblja. Kao rezultat unikatnog i preciznog posla nastaje irski viski nadimljenog profila sa naglascima vanile, karamele i prženog šećera.

Brilijantni tim koji stoji iza čuvenog brenda Craft Irish Whiskey Co. imao je jednu misiju, kreiranje najprefinjenijeg viskija koji je ostrvo ikada imalo prilike da vidi. Svaka flaša nove linije, kreirana je od strane brenda Tiago Russo i dolazi odložena u dva posebno dizajnirana pakovanja predivnog japanskog stila.