SKUPOCENI VICTORIA SLADOLED


Langham Chicago’s Pavilion Lounge & Tea Room u svojoj ponudi ima nešto zaista posebno…

Oni su pre nekoliko dana otkrili novi meni sa poslasticama, u kom se nalazi i nekoliko sjajnih sladoleda. Ni manje ni više, glavni deo ovog novog menija sa šest luksuznih sladoleda u ponudi zove se The Victoria sladoled. Nazvan je po engleskoj kraljici, koja je vladala Engleskom u vreme otvaranja ove poslastičarnice u Čikagu. Ukoliko želite da uživate u ovom izvrsnom slatkišu, moraćete da izdvojite 1.000 dolara, što je ujedno i cena najskupljeg deserta koji se služi u njujorškom Serendipity restoranu – Golden Opulence sladoleda.

Zanima vas šta dobijate po ceni od 1.000 dolara? Ovaj sladoled napravljen je od premium ukusa vanile i čokolade. Ukus vanile sastoji se od tri vrste – tahićanske vanile, tradicionalne vanile sa Madagaskara i gurmanske meksičke vanile. Naravno, ni čokoladni ukus ne dolazi iz supermarketa – napravljen je od najfinije Guittard Complexite čokolade. Drugi sloj sastoji se od sjajnog karamelizovanog zlatnog kikirikija, 24karatnog zlatnog praha, mrvica tamne čokolade, Hennessy VSOP konjaka, šlaga i karamele.

Ova mešavina preukusnih elemenata sa aurom dekadencije predivno je poslužena u Wedgwood kristalnoj činiji, koju kupci ove skupocene poslastice mogu poneti sa sobom. To nije sve – kupci takođe dobijaju i flašu 2003 Dom Perignona. Na vrhu ovog sladoleda nalazi se i kruna, napravljena od 24karatnih zlatnih listića i izvrsne čokolade. Kako vam se čini?

Luxury Experience