Set od šest Macallan viskija prodat za 600.000 dolara na aukciji Sotheby's

Aukcijska kuća Sotheby's ponudila je set flaša ograničenog izdanja Macallan viskija iz destilerije Speyside.

Pobednik je kući odneo kolekciju Six Pillars, sačinjenu od šest fantastičnih Lalique Crystal flaša u kojima se nalaze viskiji stari od 50 do 65 godina, za 600.000 dolara. Sotheby's je angažovao konsultanta Marka Litlera da donese ove viskije na aukciju.

Kolekcionar, strastveni entuzijasta viskija, rekao je: „Viski je moja strast već dugi niz godina. Dok sakupljam mnoge stvari, uključujući automobile, satove i umetnost, viski je oduvek bio nešto što mi je privlačilo pažnju. Biće mi tužno što se rastajem od ove kolekcije, ali osećao sam kao da je pravo vreme da pronađe novi dom. Zadržaću neke od mojih omiljenih flaša u kojima ću uživati u narednih nekoliko godina.“

Pola veka stare flaše obeležavaju deceniju saradnje između destilerije i francuskog proizvođača kristala. Deo seta sadrži The Macallan 50-Year-Old, objavljen 2005, još jedan 55-godišnji Macallan objavljen 2007, zajedno sa The Macallan 57-Year-Old, objavljenim 2009. Kolekciju dopunjuje Macallan 62 Year Old koji slavi Easter Elchies House i Macallan 65 Year Old objavljen 2016.

Luxury Experience